Poliisiylijohtaja Paatero Jyväskylän puukotuksesta: Se on tämän päivän maailma

Ääriryhmät ovat Suomessa uhka, joihin pitää varautua, arvioi poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Paatero sanoi, ettei Suomessa voida enää välttyä eilisen kaltaisilta väkivaltatilanteilta, jossa järjestyksenvalvojaa puukotettiin Jyväskylän kirjastossa.

– Julkinen demokraattinen yhteiskunta tarkoittaa sitä, että tilanteita sattuu. Tilanne on muuttunut Suomessa, tämä ei ole mikään lintukoto. Kaikenlaista sattuu. Ääriliikkeitä on ja poliisi on hyvin tietoinen niistä. Poliisi ei kuitenkaan pysty valvomaan jokaista tilaisuutta, vaan se on tilaisuuden järjestäjän vastuulla vastata turvallisuudesta, Paatero sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Paateron mukaan turvallisuustilanteen muutos näkyy viranomaisten työssä.

– Kaikkien turvallisuusviranomaisten työ, myös vartijoiden, on muuttunut vaarallisemmaksi, kun yhteiskunta on muuttunut. Täällä on kaikennäköistä ainesta, joka käyttäytyy aggressiivisesti. Se on tämän päivän maailma eikä kehitys mene parempaan suuntaan.

Poliisi tiedottaa Jyväskylän eilisestä puukotuksesta enemmän tänään. Järjestyksenvalvojaa puukotettiin kirjastossa, kun hän esti kolmea ihmistä tulemasta tilaisuuteen, jossa esiteltiin Äärioikeisto Suomessa -kirjaa.

Poliisi on tähän asti pysynyt vaitonaisena epäillystä puukottajasta.

(MTV3)

Katso poliisiylijohtaja Mikko Paateron haastattelu: (Huomenta Suomi 31.1.2013)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja