Järjestysmiestä puukotettiin äärioikeistosta kertovan kirjan keskustelutilaisuudessa

Jyväskylän kaupunginkirjastossa on puukotettu yhtä ihmistä selkään Äärioikeisto Suomessa -kirjan keskustelutilaisuuden yhteydessä.

Iltakuudelta alkaneessa tilaisuudessa oli tarkoitus esitellä Li Anderssonin, Mikael Brunilan ja Dan Koivulaakson kirjaa Äärioikeisto Suomessa, joka analysoi suomalaisen äärioikeiston toimintaa ja tuo julki suomalaisen äärioikeiston eurooppalaiset juuret. Puhumassa olivat Andersson ja Brunila.

Tilaisuus keskeytyi, kun luentosalin ovelta alkoi kuulua pauketta. Nujakka ovella alkoi vain vähän aikaa sen jälkeen, kun tilaisuus oli alkanut. Kolme ulkopuolista yritti tunkeutua sisään kirjastoon. Ovelle asetetut järjestyksenvalvojat saivat kuitenkin estettyä heidän pääsynsä.

Silminnäkijöiden mukaan tunkeutumista yrittäneillä oli useita teräaseita. Yksi vartijoista sai puukosta selkäänsä, ja toista lyötiin pullokassilla.

Silminnäkijät: Kaksi tekijää tunnistettu

Keski-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että välikohtauksen yhteydessä yhtä henkilöä lyötiin puukolla. Puukolla lyödyn henkilön vammojen vakavuudesta ei poliisilla ole tällä hetkellä tietoa. Silminnäkijöiden mukaan ambulanssimiehet olivat sanoneet, että vammat hoituvat tikeillä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Silminnäkijätietojen mukaan tekijät pääsivät pakenemaan paikalta. Poliisi ei suostu kertomaan MTV3 Uutisille, onko tekijät tavoitettu. Järjestäjät puolestaan, että tekijöistä ainakin kaksi olisi tunnistettu.

STT:n saamien tietojen mukaan poliisi saapui paikalle vasta toisen puhelun jälkeen. Silminnäkijöiden mukaan tekijät pakenivat Cygnaeuksenkadun suuntaan ennen poliisin tuloa.

"Järjestyksenvalvojaa puukotettiin"

Paikalla ollut Henri Salonen kertoo MTV3 Uutisille nähneensä vilaukselta järjestyksenvalvojan, jota oli ilmeisesti puukotettu. Salonen kertoo muiden järjestyksenvalvojien kommentoineen, että puukotettu henkilö vietiin ambulanssilla pois.

Salonen kertoo, että tilaisuutta on jatkettu, mutta hieman hermostuneissa tunnelmissa.

- Me olemme täällä salissa. Poliisit seisovat oven edessä, eivätkä ole tulleet sisään saliin, Salonen kertoi tilaisuuden ollessa vielä käynnissä.

(MTV3 - STT)

Katso Antti Mälkösen juttu (Kymmenen uutiset 30.1.2013)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja