Mainos

Järjestäjätaho puukotustilanteesta: "Hyökkääjät kävivät käsiksi ihmisiin"

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on tapahtunut puukotustapaus Äärioikeisto Suomessa -kirjan keskustelutilaisuuden yhteydessä.

Keskustelutilaisuutta järjestämässä ollut Irma Hirsjärvi Jyväskylän yhteiskunnallisesta opistosta kertoo, että avoin yleisötilaisuus oli juuri alkamassa kirjastossa kun paikalle ilmestyi kolme miespuolista henkilöä, jotka yrittivät väkivalloin päästä tapahtumaan sisälle.

- He löivät pulloilla ja kävivät käsiksi ihmisiin, jotka yrittivät estellä heitä. Yhtä estäjää myös puukotettiin, kertoo Hirsjärvi.

Hirsjärvi kertoo, että puukotettu henkilö oli yksi tapahtuman valvojista.

Tekijät eivät kuitenkaan päässeet saliin asti ja tapahtumaa pystyttiin jatkamaan välikohtauksesta huolimatta.

Hirsjärvi kertoo, että kyseisenlainen raju hyökkäys tuli täysin odottamatta eikä siihen oltu osattu varautua.

- Olimme kyllä varautuneet siihen, että tapahtuman tiimoilta järjestettäisiin jonkinlaista vastamielenosoitusta ja sen takia nämä hyökkääjät eivät päässeet saliin, kommentoi Hirsjärvi.

Hirsjärven mukaan poliisi oli soitettu paikalle siinä vaiheessa kun paikalle saapui henkilöitä, joilla "vaikutti olevan jotakin muuta mielessä".

Hirsjärvi kertoo, että Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus oli osa yhteiskunnallisten keskustelujen sarjaa, mitä ollaan järjestetty jo muutaman vuoden ajan.

(MTV3)

Katso Antti Mälkösen juttu (Kymmenen uutiset 30.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.