Poliisille tullut satoja vihjeitä Rasmuksesta: Ennen katoamistaan poika oli poliisin kanssa samassa käsikähmässä ja poistettiin ravintolasta

Rasmus, 16, on yhä kateissa Lapualla – vihjeitä sataa poliisille 6:29
Rasmus, 16, on yhä kateissa Lapualla. Ilmakuvavideo: Sami Peltoniemi, Mediapalvelu Modia.

Pohjanmaan poliisilaitos vahvistaa, että katoamista edeltäneessä käsikähmässä osallisena oli poliisi.

Poliisi kertoo etsivänsä edelleen 16-vuotiasta Rasmus Takaluomaa, joka katosi kuukausi sitten. Viimeinen havainto Takaluomasta on Lapuan hotelli-ravintola Lapuahovista lauantaina 12.11.

Poliisin mukaan Rasmus Takaluoma lähti perjantaina 11.11. kaverinsa kanssa todennäköisesti Alajärvelle. Kun hänestä ei kuulunut mitään, tekivät vanhemmat hänestä katoamisilmoituksen sunnuntaina illalla 13.11.

Poliisi aloitti etsinnät, ja niissä saatiin selville, että Takaluoma vietti aikaa hotelli-ravintola Lapuahovissa 12.11.

Rasmus oli mukana käsikähmässä, jossa osallisena myös poliisi

Vihjeitä Takaluoman katoamisesta on tullut poliisille jo yli 300 kappaletta, mutta mikään niistä ei ole johtanut etsinnöissä eteenpäin. Viimeinen varma havainto on Lapuahovista, josta Takaluoma poistettiin järjestyksenvalvojan toimesta. Ravintolan sisällä oli syntynyt poliisin mukaan "jonkinlaista käsikähmää", jossa Takaluoma oli osallisena.

Poliisi toteaa, että toisena osallisena käsikähmässä oli vapaa-aikaansa ravintolassa viettänyt poliisi.

Poliisi tehnyt maastoetsintöjä ja pankkitiedusteluja

Tämän vuoksi asiaa tutkitaan erillisenä asiana Valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Etsinnöissä ja tutkinnassa poliisi on tehnyt muun muassa maastoetsintöjä, tehnyt pankkitiedusteluja, puhuttanut havaintojen tekijöitä sekä Takaluoman tuttuja. Lisäksi poliisi kertoo tarkistaneensa valvontakameroita ja tehnyt poliisilain mukaisia kotietsintöjä.

Lue myös:

    Uusimmat