Ilkka-Pohjalainen: Poliisi epäiltynä rikoksesta Lapualla 16-vuotiaan Rasmuksen katoamisyönä – olivat samassa ravintolassa ennen katoamista

6:29
Rasmus, 16, on yhä kateissa Lapualla. Ilmakuvavideo: Sami Peltoniemi, Mediapalvelu Modia.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla Lapuanhovissa tapahtuneesta epäillystä pahoinpitelystä, jonka toinen epäilty on poliisi, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

Poikkeuksellisen asiasta tekee se, että 12. marraskuussa tapahtuneeseen välikohtaukseen liittyy nuoren miehen katoaminen. Alaikäisenä samaisessa ravintolassa iltaa viettänyt 16-vuotias Rasmus Takaluoma poistettiin kahakan jälkeen ravintolasta ja on sen jälkeen kadonnut jäljettömiin.

Poliisi ei epäile Takaluoman katoamiseen liittyvän rikosta.

Poika tallentui valvontakameraan poistuessaan

Viimeinen havainto Takaluomasta tehtiin, kun hän poistui Lapuan keskustassa sijaitsevasta hotelliravintola Lapuanhovista noin kello yhden aikaan lauantaiyönä.

Nuorukainen tallentui valvontakameraan. Kuvien perusteella hän poistui ravintolasta yksin ja omin jaloin. Hän kulki poispäin ravintolasta, kohti toisella puolella katua sijaitsevaa parkkipaikkaa.

Poliisin arvio on, että poika lähti mahdollisesti kohti kotiaan. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole, sillä perille poika ei koskaan päässyt.

Hänestä ei ole saatu ravintolasta poistumisen jälkeen yhtään varmaa havaintoa.

Poikaa etsitty eri puolilla Lapuaa

Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä Takaluoman löytämiseksi viime viikolla. Etsinnät kohdistettiin Lapuan taajaman alueelle ja Lapuanjokeen useiden satojen metrien alueella. Apuna on ollut myös koira.

Etsinnät olivat tuloksettomia.

Nuorukainen ei ole ollut katoamisensa jälkeen yhteydessä tiettävästi kehenkään. Hänen pankkitilillään ei myöskään ole katoamisyön jälkeen tapahtumia.

Poliisi pyytää pojasta vihjeitä

Poliisi on pyytänyt havaintoja 16-vuotiaasta vihjenumeroon 0295 415 501 tai sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Tuntomerkeiksi on kerrottu, että Takaluoma on 165 senttimetriä pitkä ja hoikkavartaloinen. Hänellä on ruskeat kiharat hiukset, oikeassa poskessaan luomi.

Viimeisimpien havaintojen mukaan hänellä on ollut yllään mustat Niken kengät, mahdollisesti musta huppari, jossa lukee punaisella "Hoodrich".

Pojan äiti on luvannut 5 000 euron löytöpalkkion vihjeelle, joka johtaa Rasmuksen löytymisen jäljille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja