Poliisilla vaiettu henkirikostutkinta Pirkanmaalla – miestä ammuttiin kesäkuussa päähän, tutkinta jatkuu yhä

8:10
Rikospaikka-ohjelmassa selvitettiin, miksi henkirikosten määrä vähenee.

Pirkanmaalla poliisilla on tutkittavana kesäkuussa tapahtunut henkirikos, josta ei se ei ole tiedottanut jo puoli vuotta kestäneen tutkinnan aikana.

Henkirikos tapahtui eräässä Tampereen lähikunnassa 12. kesäkuuta. Rikoksen uhriksi joutunut mies tavattiin kuolleena päässään ampumavamma. Tapausta tutkitaan tappona.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi ei ole tiedottanut, koska sillä ei ole ollut tiedotukseen tarvetta.

– Tutkinta on aktiivisessa vaiheessa, hän kuvailee.

Tutkinta vienyt tavallista enemmän aikaa

Keskimäärin henkirikokset selviävät noin viikossa, mutta Kinnunen ei silti kuvailisi jo puoli vuotta tutkittua henkirikosta poikkeukselliseksi. Poliisilla on rikoksessa epäiltyjä, mutta ketään ei ole vangittuna.

– Epäillyt ovat olleet ilmassa heti, kun poliisi paikalle on tullut, hän kuvailee.

Pitkä radiohiljaisuus on osaltaan johtanut siihen, että tapauksesta liikkuu jonkin verran huhuja. MTV Uutiset on saanut tapaukseen liittyviä tietoja yleisövihjeenä. Kinnusen mukaan poliisi ottaa mielellään vastaan ihmisten tietoja tapahtuneeseen liittyen.

– Vihjeet voivat olla hyväksi, hän toteaa.

Tiedot tapauksesta voi lähettää poliisin sähköpostiosoitteeseen: keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi.

24:58
Rikospaikassa käytiin poliisien kanssa läpi, miten niin sanottuja pimeitä henkirikoksia tutkitaan. Kinnunen ei kuvailisi puoli vuotta tutkittua juttua pimeäksi, koska poliisilla oli alusta asti veikkaukset epäillyistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja