Mainos

Poliisikoulu järkyttyi harjoittelijan loukkaantumisesta: "Lähipiiri kehottaa harkitsemaan ammattia uudelleen"

Hyvinkään viimeviikonloppuisen ampumatapauksen vuoksi poliisin ammatin riskit ovat keskusteluttaneet poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Riskit ovat opiskelijoiden tiedossa, suurin epäröinti on kuulunut lähipiiristä.

– Heti sunnuntaina sain puhelun, jossa kaverini kehotti ammatinvalinnan uudelleen pohtimista, mutta itselläni siihen ei ole tarvetta, kertoo poliisikokelas Anders Södermann.

– Järkytys opiskelijakollegan tapauksesta oli tietenkin suuri, mutta ymmärrän riskit. Ne kuuluvat ammattiin, hän jatkaa.

Myös poliisikokelas Aurora Toivanen on käsitellyt ammatin riskit jo ennen opiskelujen aloittamista.

– Tällaisia tapauksia ei voi sulkea pois tulevasta ammatista, mutta onneksi nämä ovat erittäin harvinaisia. Esimerkiksi liikenteessä riskejä on huomattavasti enemmän, vaikkapa takaa-ajotilanteissa vauhdit ovat kovia, Toivanen toteaa.

Lisääntynyt ihmisjoukkojen ammuskelu julkisilla paikoilla on kuitenkin jättänyt jäljet poliisien koulutukseen. Poliisikoulun rehtori Kimmo Himberg onkin huolissaan väkivallan luonteen muuttumisesta.

– Uudenlainen silmitön, laajamittainen ja ennakoimaton väkivalta on lisääntynyt Suomessa. Tähän pyrimme varautumaan myös koulutuksessa.

Myös opiskelijoiden mielestä suuntaus on huolestuttava.

– Mallikäyttäytymistä saadaan varmaan osittain mediasta ja aiemmista vastaavien tapahtumien uutisoinnista, mutta en usko median olevan pääsyy, toteaa Toivanen.

– Aihetta on käsitelty tunneillamme, tähänkin pitää ilmeisesti tulevaisuuden työssä varautua, tuumii Södermann.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.