Poliisikoulu järkyttyi harjoittelijan loukkaantumisesta: "Lähipiiri kehottaa harkitsemaan ammattia uudelleen"

Hyvinkään viimeviikonloppuisen ampumatapauksen vuoksi poliisin ammatin riskit ovat keskusteluttaneet poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Riskit ovat opiskelijoiden tiedossa, suurin epäröinti on kuulunut lähipiiristä.

– Heti sunnuntaina sain puhelun, jossa kaverini kehotti ammatinvalinnan uudelleen pohtimista, mutta itselläni siihen ei ole tarvetta, kertoo poliisikokelas Anders Södermann.

– Järkytys opiskelijakollegan tapauksesta oli tietenkin suuri, mutta ymmärrän riskit. Ne kuuluvat ammattiin, hän jatkaa.

Myös poliisikokelas Aurora Toivanen on käsitellyt ammatin riskit jo ennen opiskelujen aloittamista.

– Tällaisia tapauksia ei voi sulkea pois tulevasta ammatista, mutta onneksi nämä ovat erittäin harvinaisia. Esimerkiksi liikenteessä riskejä on huomattavasti enemmän, vaikkapa takaa-ajotilanteissa vauhdit ovat kovia, Toivanen toteaa.

Lisääntynyt ihmisjoukkojen ammuskelu julkisilla paikoilla on kuitenkin jättänyt jäljet poliisien koulutukseen. Poliisikoulun rehtori Kimmo Himberg onkin huolissaan väkivallan luonteen muuttumisesta.

– Uudenlainen silmitön, laajamittainen ja ennakoimaton väkivalta on lisääntynyt Suomessa. Tähän pyrimme varautumaan myös koulutuksessa.

Myös opiskelijoiden mielestä suuntaus on huolestuttava.

– Mallikäyttäytymistä saadaan varmaan osittain mediasta ja aiemmista vastaavien tapahtumien uutisoinnista, mutta en usko median olevan pääsyy, toteaa Toivanen.

– Aihetta on käsitelty tunneillamme, tähänkin pitää ilmeisesti tulevaisuuden työssä varautua, tuumii Södermann.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja