Poliisi vei MTV:n F1-tiimin rahat Meksikossa – sakko lakikirjan väliin käteisenä

Meksikon poliisin räikeä korruptoituminen tuli karulla tavalla tutuksi C Moren F1-tiimin toimittajalle Mervi Kalliolle ja kuvaaja Juha Sillbergille. Kaksikon oli maksettava sakko käteisellä päästäkseen jatkamaan matkaa F1-varikolle.

MAINOS

Meksikon F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Kallio ja Sillberg olivat paikallista aikaa torstaiaamuna matkalla F1-varikolle Mexico Cityssa, kun poliisi pysäytti heidät. Osapuolilla ei ollut yhteistä kieltä, minkä takia suomalaiset eivät pitkään ymmärtäneet, mihin rikkeeseen he olivat syyllistyneet.

– Yritin sanoa poliisille, että ”no hablo español”, mutta poliisi ilmeisesti tulkitsi siitä, että osaan sittenkin jonkun verran espanjaa, Kallio kertoo.

Kun poliisi vaati rikkeestä 400 Yhdysvaltain dollarin sakkoa – siis omaan käteensä – ja esti kaksikkoa jatkamasta matkaa, Kallio päätti soittaa espanjankieliselle ystävälleen, jotta tämä tulkkaisi epäselvyyden osapuolten välillä. Ystävä kertoi heidän syyllistyneen poliisin mukaan kielletyllä kaistalla ajamiseen.

– Juha selvitti poliisille, ettei meillä ollut lainkaan Yhdysvaltain dollareita, ja että niitä pitäisi mennä nostamaan pankista, Kallio sanoo.

Lopulta poliisille kelpasivat myös lompakossa olleet Meksikon pesot, joita oli noin 80 euron edestä.

– Poliisi pyysi laittamaan rahat lakikirjan väliin ja päästi sen jälkeen meidät jatkamaan matkaa, Kallio hämmästelee.

Kuskina toimineelle Sillbergille tapaus ei ollut edes ensimmäinen F1-tehtävissä. Vastaavaa on tapahtunut ennenkin nimenomaan Latinalaisen Amerikan maissa.

Välikohtauksesta huolimatta C Moren tiimi pääsi tekemään työnsä rata-alueelle. Päivän puheenaiheista lisää MTV3-kanavan Formulasirkus-ohjelmassa kello 22.35!

Lue myös:

    Uusimmat