Mainos

Poliisi vei kortittoman kuljettajan koko auton, kun mies tavattiin ratista 32. kerran vuoden sisällä – takavarikkoon voidaan turvautua jos mikään muu ei tepsi

Poliisi takavarikoi kortittoman kuljettajan auton Oulussa. Mies oli viimeisen vuoden aikana jäänyt kiinni ratista ilman ajo-oikeutta yli 30 kertaa, Oulun poliisilaitos tiedottaa.

Mies pysäytettiin, kun poliisipartio kiinnitti huomiota epävarmasti liikkuvaan autoon sunnuntaiaamuna. Mies selitti epävarmaa ajotyyliänsä sillä, että hän oli ajon aikana käsitellyt kännykkäänsä, tiedotteessa kerrotaan.

Samalla kävi ilmi, että kyseessä oli jo 32. kerta vuoden sisään, kun mies jäi kiinni kortitta ajosta.

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi poliisi takavarikoi miehen auton estääkseen samankaltaisten rikosten jatkumisen.

Auton takavarikko rikosten ehkäisemiseksi on suhteellisen harvinainen, muttei kuitenkaan tavaton toimenpide, johon poliisi voi ryhtyä esimerkiksi toistuvien ajo-oikeudetta ajojen tai rattijuopumusten takia. Poliisi voi takavarikoida auton siinä tapauksessa, että rikoksesta epäilty on myös auton omistaja.

Lopullisen päätöksen takavarikosta tekee käräjäoikeus. Jos myös oikeudessa katsotaan, että takavarikko on perusteltu, rikoksesta epäilty auton omistaja menettää kulkupelinsä valtiolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.