Poliisi varoittaa: Älä haksahda tähän poikkeukselliseen huijausyritykseen – näin huijarin epäillään harhauttaneen kerralla useita henkilöitä

9:51
Rikospaikka-ohjelman toimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen kertoivat aiemmin MTV Uutiset Livessä sijoitushuijauksista.

Poliisi varoittaa kansalaisia poikkeuksellisesta huijausyrityksestä.

Poliisi kertoo, että joensuulaismies sai soiton tuntemattomasta matkapuhelinliittymästä soiton, jossa mieshenkilö kertoi vastaajan voittaneen 1000 euron lahjakortin matkailuautonsa huoltoa varten.

Puhelun soittanut mies ilmoitti, että matkailuauto voidaan käydä noutamassa jo samana päivänä huoltoon paikalliseen huoltoyritykseen.

Tapaus herätti epäilyn matkailuauton omistajassa, joka ilmoitti asiasta poliisille. Matkailuauton omistava mies soitti myös huoltoyritykseen ja varmisti, oliko hänen autonsa tulossa todellisuudessa sinne.

Kyseinen huoltoyritys ei tiennyt huollosta tai lahjakortista mitään.

Kolme pidätetty, poliisi selvittää soittajaa

Poliisi otti myöhemmin matkailuauton omistavan miehen kotiosoitteen lähettyviltä kiinni kolme miestä epäiltynä rikoksesta.

Kiinniotetut miehet kertoivat poliisille saaneensa soiton tuntemattomasta numerosta, jonka soittaja oli pyytänyt hakemaan matkailuauton sovittuun huoltoon. Miesääni oli pyytänyt hakijoita jättämään matkailuauton Joensuun lähiseudulla olevan huoltoaseman pihaan.

Poliisi kertoo, että tähän mennessä tehdyn esitutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että sama mieshenkilö erehdytti sekä matkailuauton omistajaa että autoa noutamaan lähteneitä miehiä.

Poliisi pyrkii selvittämään parhaillaan soittajan henkilöllisyyttä puhelinnumeron perusteella.

Matkailuautoa noutamaan menneet kolme miestä ovat edelleen pidätettynä.

Tapausta tutkitaan törkeän petoksen yrityksenä.

Tarkista soittajan väittämä ennen kuin luovutat omaisuuttasi

Poliisi varoittaa, että vastaavat huijausyritykset saattavat jatkua, ja niiden kohteena voi olla muutakin omaisuutta kuin matkailuautoja.

– Jos puhelimessa oleva soittaja kertoo mahdollisista lahjakorteista tai muista ilmaislahjoista, kannattaa asia tarkistaa tavalla tai toisella, ennen kuin luovuttaa omaisuuttaan tuntemattomille ihmisille, poliisi ohjeistaa tiedotteessa.

– Tässä tapauksessa matkailuauton omistaja toimi esimerkillisesti, eikä taloudellista vahinkoa päässyt syntymään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja