Poliisi teki ratsian PSG-omistajan kotiin – taustalla väitteet kidutuksesta

Ranskan poliisi on tehnyt ratsian PSG-omistaja Nasser al-Khelaifin kotiin, kertoo Ruotsin TT. Taustalla ovat ranskalaisalgerialaisen Tayeb Benabderrahmanen väitteet Qatarissa tapahtuneesta kidutuksesta.

Benabderrahmane on väittänyt, että hänet vangittiin Qatarissa. Tätä olisi seurannut kidutus. Taustalla olivat epäilykset siitä, että Benabderrahmanella olisi ollut hallussaan arkaluontoista tietoa al-Khelaifista. Hän olisi päässyt lähtemään maasta kuuden kuukauden vangitsemisen ja salassapitosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Ranskan tietojen mukaan arkaluontoisiin tietoihin voisi sisältyä intiimejä videoita al-Khelaifista naisen kanssa. TT:n mukaan kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korkea-arvoisissa tehtävissä toimineen al-Khelaifin ja Qatarin emiirin keskusteluja olisi tallennettu vanhaan matkapuhelimeen. Heidän kerrotaan keskustelleen Qatarin MM-kisaisännyyden saamisesta.

Al-Khelaifin tiedottajan mukaan hän on tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa. Benabderrahmane on puolestaan tutkittavana al-Khelaifin kiristämisestä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat