Poliisi taltutti "Kuokkavieraat" linnan edustalla

Itsenäisyyspäivän presidentinlinnan juhlia vastaan mieltään osoittava joukko kohtasi poliisin mellakka-aidat Presidentinlinnan lähikortteleissa. Joukolla oli pieniä yhteenottoja poliisin kanssa.

MTV:n toimittajan mukaan tunnelma Kuokkavieraiksi itseään kutsuvien mielenosoittajien keskuudessa oli hiukan aggressiivisempi aikaisempiin vuosiin verrattuna. Joukko oli 400 - 500 hengen suuruinen, joista muutamia kymmeniä selvästi aggressiivisia. Kulkue lähti noin iltakuudelta poliisin saattamana Hakaniemestä kohti Presidentinlinnaa.

Protestijoukon mielenosoitus sujui verrattain rauhallisesti Presidentinlinnan lähistöllä. Poliisi kuitenkin otti alkuillan aikana kiinni reilut kymmenkunta mielenosoittajaa. Mielenosoittajien kärkijoukko yritti useaan otteeseen tuloksetta päästä linnan eristysaluetta suojanneen poliisiketjun läpi. Varsinaiselta kahakoinnilta kuitenkin vältyttiin.

Paikalla oli myös vastamielenosoittajia Suomen lippujen kanssa. Heillä oli pientä käsikähmää ja huutelua Kuokkavieraiden kanssa. Vastamielenosoittajien ryhmässä oli toistakymmentä henkilöä.

Poliisi varautui levottomuuksiin


Poliisi otti järeät keinot käyttöön itsenäisyyspäivän vieraiden turvaamiseksi. Eristysaluetta linnan ympäristössä laajennettiin selvästi aiemmista vuosista. Lisäksi poliisi sulki ainakin kaksi katua osittain laivakonteilla.

Eristysalueen rajana oli pohjoisessa Kirkkokatu. Kirkkokadun ja Ritarikadun risteykseen oli laitettu kaksi noin kolme metriä korkeaa konttia tukkimaan tie Ritarikadulle. Samoin on tehty Senaatintorin nurkalla Hallituskadun ja Snellmanninkadun risteyksessä, jolloin pääsy Hallituskatua länteen oli estetty.

Eristysalueen raja kulki Senaatintorin laitaa pitkin niin, että itse torille säilyi pääsy. Kauppatorilla mellakka-aitaa oli torin itäpäässä.

Poliisi myös vahvensi aitojaan aiemmasta. Viime vuonna käytössä oli vain mellakka-aitaa, mutta nyt sitä oli vahvistettu betonisilla esteillä, jotta aitaa ei pysty työntämään taaksepäin. Monilla Presidentinlinnan lähikaduilla oli voimassa pysäköintikielto.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.12.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja