Poliisi: Todennäköisesti vaneripohjaisen ja huteran kävelysillan rakenteet pettivät – poliisilla ei tiedossa kuolonuhreja

MTV Espoossa: Kävelysilta romahti, useita loukkaantunut – palomestari kertoo viimeisimmät tiedot 5:22
MTV Espoossa: Palomestari suorassa haastattelussa Espoon siltaonnettomuudesta

Espoon Tapiolassa romahti torstaiaamuna kävelysilta, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi. Useita henkilöitä putosi joitakin metrejä alaspäin.

Onnettomuushetkellä siltaa oli ylittämässä 27 henkilön koululaisryhmä.

Poliisi selvittää parhaillaan tilannetta.

– Tilanteen selvittely on hyvin alkuvaiheessa ja onnettomuuspaikalla tilanne on vielä käynnissä pelastuslaitosvetoinen, kommentoi komisario Petri Lillvis Länsi-Uudenmaan poliisista tilannetta MTV Uutisille.

Poliisin tietojen mukaan loukkaantuneita on useita ja heitä on toimitettu myös eri sairaaloihin hoidettaviksi.

– Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa, että turma olisi vaatinut kuolonuhreja. Mutta kuten totesin, tilanteen selvittely on vasta käynnissä ja tiedot täsmentyvät kaiken aikaa.

Vaneripohjainen silta

Yleisessä käytössä ollut silta oli vaneripohjainen, kertoo poliisi tiedotteessaan. Siltarakennelma näyttää onnettomuuspaikalta otettujen valokuvien perusteella huteralta, minkä myös Lillvis myöntää.

– Meillä ei ole täsmällisiä tietoja romahtamisen syystä, mutta todennäköisesti onnettomuuteen ei vaikuttanut mikään ulkopuolinen syy, Lillvis kertoo.

– Tämän hetkisen käsitykseni mukaan romahtamisen syynä oli se, että sillan rakenteet pettivät.

Kaikilta rakennelmilta edellytetään Suomessa turvallisuutta. Erityisen tarkkoja vaatimukset ovat niille rakennelmille, jotka ovat yleisessä käytössä.

Silminnäkijä Espoon siltaromahduksesta: "Yksi poika roikkui telineissä" 6:01
Silminnäkijä Espoon siltaromahduksesta: "Yksi poika roikkui telineissä"

Poliisilla ei ole toistaiseksi täsmällistä tietoa siitä, kuka kävelynsillan on rakentanut ja kuka siitä vastaa. Mutta jonkinlainen tieto asiasta on ja tiedot täsmentyvät poliisin mukaan kaiken aikaa.

Poliisi ei ole toistaiseksi kirjannut tapahtumista rikosilmoitusta. Julkiseen käyttöön tarkoitetun

– Keräämme tällä hetkellä tietoa tapahtumista ja niiden pohjalta sitten päätämme, onko asiasta aihetta käynnistää esitutkinta, Lillvis kommentoi.

Paikalla on pelastuslaitoksen, ensihoidon ja poliisin yksiköitä. Poliisi suorittaa alueella teknistä tutkintaa ja tilanteen selvittäminen jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat