Espoon Tapiolassa sortunut silta, pelastustyöt käynnissä – silminnäkijä: "Useampi ihminen makasi maassa"

MTV Espoossa: Kävelysilta romahti, useita loukkaantunut – palomestari kertoo viimeisimmät tiedot 5:22
MTV Uutiset raportoi Espoon turmapaikalta: Kävelysilta romahti, useita loukkaantunut – palomestari kertoo viimeisimmät tiedot.

Espoon Tapiolassa on romahtanut väliaikainen kävelysilta, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. 

Pelastuslaitoksen mukaan noin 27 pääosin alaikäistä nuorta on loukkaantunut eri asteisesti. Ainakin viisitoista heistä on kuljetettu aamupäivän aikana HUSin sairaaloihin. HUS tiedottaa, että onnettomuudessa loukkaantuneet ovat kuuluneet koululaisryhmään. 

Koululaiset ovat Kalasataman peruskoulun oppilaita, vahvistaa rehtori Kati Pennanen MTV Uutisille. Helsingin kaupungin mukaan kyse on 8. luokan oppilaista.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta sortumaonnettomuudesta Espoon Tapiolaan noin puoli kymmenen aikaan torstaiaamuna. Poliisin mukaan sillalla olleet putosivat joidenkin metrien korkeudesta.

MTV Uutiset haastatteli tapahtumapaikan lähistöllä silminnäkijöitä, jotka olivat osuneet paikalle hieman onnettomuuden jälkeen aamukymmenen aikoihin.

– Ihmisiä makasi tuolla maassa tosi paljon paareilla peitot päällään. Jotkut vaikeroivat, ja heidän tavaroitansa oli pitkin maata. Varmaan kymmenen näin siellä paareilla peitot päällään. Osa laitettiin ambulansseihin, nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä kertoo.

"Yhtäkkiä sillan tilalla olikin aukko"

Toisen MTV Uutisten haastatteleman silminnäkijän mukaan romahtanut työmaalle rakennettu kävelysilti johti kauppakeskus Ainoaan.

– Olin menossa koirani kanssa metroon, kun yhtäkkiä sillan tilalla olikin aukko ja maassa näkyi olevan ihmisiä loukkaantuneina. Olin ihan järkyttynyt. Useampi ihminen makasi maassa ja yhdellä miehellä valui norona päästä verta, toinen silminnäkijä sanoo.

Hänen mukaansa tänä aamuna oli onni, että hän sattui nukkumaan pommiin.

– Jos en olisi nukkunut pommiin ja ollut aikataulusta myöhässä, niin olisimme saattaneet olla koiran kanssa sillalla juuri, kun se romahti, Tapiolassa asuva mies kertoo.

Romahduspaikan lähellä asuva henkilö kertoo nimettömänä MTV Uutisille, että hän ei ollut huomannut väliaikaisessa kävelysillassa mitään silmiinpistävää, joka olisi viitannut huonoon kuntoon.

– Tuo silta oli ollut siinä toista vuotta. Todella yllättävänä asiana tämä tuli. Läheiset olivat meistä vähän huolissaan, kun kuulivat tapahtuneesta, haastateltava kommentoi.

Tapahtumapaikka on Espoon Itätuulenkuja. Pelastustyöt ovat käynnissä.

Pelastuslaitokselta kerrottiin MTV Uutisille, että paikalla on paljon pelastuslaitoksen yksiköitä. 

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat