Poliisi julkaisi tuoreet tilastot: Seksuaalirikosten ilmoitusmäärät ovat kasvaneet tänä vuonna

Seksuaaliväkivaltatapaus on yksiköllinen ja uhrille traumaattinen. 0:33
Seksuaaliväkivaltatapaus on yksilöllinen ja uhrille traumaattinen

Seksuaalirikosten ilmoitusmäärät ovat kasvaneet viimeisten vuosien aikana ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna yli 16 prosenttia. Tiedot selviävät poliisin tämän vuoden tilastoista.

Tutkimusten mukaan seksuaalirikosten määrä ei olisi tosiasiassa lisääntynyt, vaan ilmoitusaktiivisuudessa olisi tapahtunut muutos. Ilmoitusten määrää lisää myös pitkien rikossarjojen ilmitulo, jolloin lyhyelle ajalle kirjautuu useita ilmoituksia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Ilmoitetuista seksuaalirikoksista noin 67 prosentissa tapauksista epäilty on tiedossa. Näistä epäillyistä noin 28 prosenttia on ulkomaan kansalaisia ja verrattuna edelliseen vuoteen ulkomaalaisten osuus on kasvanut kuutisen prosenttia.

On syytä huomioida, että näissä luvuissa ovat vain ilmoitettujen rikosten määrät eivätkä luvut näin ollen kerro, onko rikoksen tekijöiden määrä kasvanut. Toisin sanoen sama rikoksentekijä voi olla epäiltynä useammassa jutussa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan trendinä onkin turvallisuusongelmien kasautuminen yhä pienemmälle väestöryhmälle sekä näiden keskittyminen tietyille alueille.

Lue myös:

    Uusimmat