Poliisi: Salon murhasta epäillyt 18–40-vuotiaita miehiä ja naisia – veritekoon liittyi useita välineitä ja ase

Poliisi on edistynyt Salossa viikko sitten tapahtuneen epäillyn murhan esitutkinnassa. Poliisilla on nyt käsitys henkirikoksen syystä, tapahtumien kulusta ja epäiltyjen osallisuudesta.

Poliisi kertoo päässeensä kuluneen viikon aikana kuulustelemaan kaikkia kahdeksaa Salossa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltyä tekijää.

– Kuulusteluissa epäillyt ovat kertoneet tapahtumista, osa seikkaperäisemmin kuin toiset, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta kuvailee tiedotteessa.

Henkirikos tapahtui viime torstaina

Epäilty murha tapahtui viime viikon torstaina Salon Kiikalassa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Kuollut oli 41-vuotias mies. Poliisi otti teosta epäiltynä loppuviikon aikana kiinni yhteensä kahdeksan ihmistä.

Näkyvin kiinniotto tapahtui viime perjantaina Salon Suomusjärvellä, jossa operaatioon osallistui useita Lounais-Suomen poliisin partioita.

Tapaukseen liittyvistä kiinniotoista ei ole ollut poliisin mukaan vaaraa sivullisille.

Poliisin esityksestä käräjäoikeus on vanginnut kaikki kahdeksan kiinniotettua henkilöä todennäköisin syin epäiltyinä murhasta. Epäillyt ovat 18–40-vuotiaita miehiä ja naisia.

Osa tekijöistä sukua toisilleen

Osa epäillyistä on sukua toisilleen ja osa on "muuta kautta" saanut saman sukunimen.

Kuuren mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Asunto, jossa henkirikos tapahtui, oli Kuuren käsityksen mukaan uhrin koti.

Uhria ammuttiin

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella epäillyistä neljä on ollut tapahtumapaikalla ja osallistunut henkirikoksen tekemiseen.

– He kohdistivat uhriin fyysistä väkivaltaa, jonka seurauksena tämä menehtyi. Väkivallan tekemiseen käytettiin erilaisia välineitä, joista yksi on ampuma-ase, Kuure kertoo.

Kuuren mukaan muiden epäiltyjen epäillään osallistuneet tekoon suunnittelemalla ja muuten osaltaan olleen mahdollistamassa surmatekoa tai sen jälkeisiä toimia.

Kuure luonnehtii väkivaltatilanteen kestäneen jonkin aikaa. Poliisilla on hallussaan ruumis ja väkivallanteon vaiheita ja etenemistä selvitetään.

Epäily: Henkirikoksen taustalla viety omaisuus

Huumeet liittyvät osaltaan Salon tapahtumiin.

Tutkinnassa on takavarikoitu jonkin verran huumeita, ja kyseisten takavarikointien osalta asiaa tutkitaan epäiltynä huumausainerikoksena.

Kuulustelujen lisäksi poliisi on tutkinut tapausta laajasti eri tavoin, kuten etsinnöillä ja teknisellä tutkinnalla.

Esitutkintatoimien perusteella poliisilla on käsitys henkirikoksen syystä.

– Siihen liittyy mahdollinen anastus, mutta esitutkinnan tässä vaiheessa en voi kertoa asiasta yksityiskohtaisemmin, Kuure sanoo.

– [Epäillään], että hän olisi anastanut näiltä tekijöiltä tai tekijältä jonkinlaista omaisuutta. Siitä olisi syntynyt velkasuhde tai vastaava, jota olisi lähdetty selvittämään tai ratkaisemaan, Kuure kuvailee MTV Uutisille teon epäiltyä motiivia.

Kuure ei kommentoi sitä, onko anastettu omaisuus huumausainetta. Hän kertoo poliisin selvittävät epäiltyä anastusasiaa ja sitä, millaista omaisuutta olisi viety. Asiasta ei hänen mukaansa ole vielä täyttä varmuutta.

– Epäillyt ovat kertoneet vaihtelevia tarinoita, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat