Poliisi muistuttaa: Koululaisen pienellä kepposella voi olla kalliit seuraukset

Poliisi muistuttaa, että pienelläkin jäynällä voi olla vakavat ja kalliit seuraukset.

Poliisi on tutkinut Lounais-Suomen alueella tapausta, jossa alakouluikäisen lapsen polkupyörää vandalisoitiin huomaamattomasti.

Pyörän etupyörän pikalukitusta löysättiin sillä seurauksella, että etupyörä irtosi vauhdissa ja lapsi kaatui pyöräillessä maahan. Tapaus sattui Ruskolla.

Vastaavia tapauksia on koululaisten vanhempien mukaan ollut useampia, poliisi kertoo tiedotteessa. Asiaa on puitu myös koululla.

Poliisi muistuttaa, että kyse on vakavasta asiasta. Kaatuneen lapsen tapauksessa asiaa tutkitaan rikoksena. Nimikkeinä on vaaran aiheuttaminen ja vammantuottamus.

Poliisin mukaan tapaukset tutkitaan myös siinä tapauksessa, että epäilty on alle 15-vuotias. Asiasta tehdään poliisin mukaan tarvittaessa myös lastensuojeluilmoitus sosiaaliviranomaisille.

 – Tekijä voi joutua korvaamaan vahingoittuneen polkupyörän korjauksen. Huonoimmassa tapauksessa korvausvastuu tulee henkilövahingoista (lääkärikulut, matkakulut ja mahdollinen pysyvä vamma tai kosmeettinen haitta esimerkiksi pysyvä arpi kasvojen alueella), poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat