Poliisi haluaa vangita Raision kranaattimiehen – 54-vuotias mies epäiltynä poikkeuksellisesta rikosnimikkeestä

Poliisi otti Raision bussiuhkaajan kiinni aseella uhaten 0:29
Katso silminnäkijävideo: Näin poliisi otti kiinni Raision bussiuhkaajan aseella uhaten.

Lounais-Suomen poliisi on jättänyt ennakkoilmoituksen vangitsemisvaatimuksesta liittyen Raision bussiuhkaustapaukseen. Poliisi jätti ilmoituksen maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

Esivaatimuksen mukaan poliisi aikoo esittää vangittavaksi 54-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä. Esivaatimukseen kirjattu rikosnimike on panttivangin ottaminen.

Tutkinnanjohtaja Tuomas Kuure ei aiemmin päivällä kommentoinut sitä, millä rikosnimikkeellä tapahtumia tutkitaan. Viikonlopun ensitietojen varassa poliisi kertoi, että nimike olisi laiton uhkaus.

– Pelkkä laiton uhkaus ei oikein tähän tapahtumankulkuun sovi, Kuure toteaa MTV Uutisille.

Kuure ei avaa tämän tarkemmin, miksi poliisi epäilee 54-vuotiasta miestä panttivangin ottamisesta.

Panttivangin ottaminen on rikosnimikkeenä vakava, erittäin poikkeuksellinen ja jopa yllättävä. Viime vuosien tunnetuimpia panttivankitapauksia ovat olleet Kulosaaren lapsisieppaus vuonna 2022 ja Herlinin suvun miljoonaperijättären kaappaus vuonna 2009.

Rikoslain mukaan panttivangin ottamisesta voidaan epäillä henkilöä, joka ottaa jonkun vangiksi ja tätä uhkaamalla pyrkii pakottamaan jonkun muun tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin.

Kyseisestä rikoksesta rangaistus on vähintään vuosi ja enimmillään jopa kymmenen vuotta vankeutta.

Poliisin mukaan rikoksesta epäillyllä on suomalainen henkilötunnus. MTV Uutisten tietojen mukaan miehellä ei ole vakavaa rikostaustaa.

Epäilty kiistää rikoksen

Lounais-Suomen poliisi kertoi tänään jatkavansa lauantaina Raisiossa linja-autossa tapahtuneen uhkaavan tilanteen selvittämistä. Tilanne tapahtui kesken matkan, kun linja-auto oli matkalla Naantalista Lietoon.

Tuolloin sekavasti bussissa käyttäytynyt mies kaivoi jostakin käsikranaatin näköisen esineen käteensä ja uhkasi suusanallisesti muiden matkustajien henkeä.

Kuljettaja pysäytti linja-auton Huhkon kaupunginosassa, Raisiontien ja Keskitien risteyksen kohdalla, missä matkustajat pääsivät ulos. Poliisi oli paikalla viidessä minuutissa ja otti rikoksesta epäillyn henkilön kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Epäilty on edelleen poliisin hallussa ja häntä on päästy kuulemaan yhden kerran.

– Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen, Kuure kertoo.

Poliisi kertoi viikonloppuna, että kyseessä oli aito, deaktivoitu käsikranaatti. Tutkinnanjohtaja Tuomas Kuure ei kuitenkaan vahvista tietoa. Hän ei myöskään kommentoi, oliko esine vaarallinen.

Lue myös:

    Uusimmat