Matkustaja uhkasi räjäyttää bussin käsikranaatilla Raisiossa – näin kylmähermoinen kuljettaja voi nyt

Poliisi otti Raision bussiuhkaajan kiinni aseella uhaten 0:29
Poliisi otti Raision bussiuhkaajan kiinni aseella uhaten.

Tapauksen epäilty on edelleen poliisin hallussa. 

Raisiossa linja-autossa sattunut uhkatilanne on järkyttänyt linjalla liikennöivässä Nobinassa, joka aloitti toiminnan Turun seudulla heinäkuussa. 

Naantalista Lietoon matkalla olleen linja-auton matka keskeytyi lauantaina, kun matkustaja uhkasi muita matkustajia käsiaseella ja käsikranaatilla. Lopulta tapahtumapaikalta ei löytynyt käsiasetta ja myös kranaatti todettiin deaktivoiduksi eli käyttökelvottomaksi. 

Nobinan Turun seudun aluejohtaja Niko Kortelainen kertoi sunnuntaina MTV Uutisille, että kuljettaja on järkyttynyt tilanteesta. 

– Kuljettajan vointi on ollut ok. On ollut tietysti yllättävä ja järkyttävä tilanne, niin asian käsittely vaatii hetken aikaa, ja hän saa työterveydestä lisätukea asian käsittelyyn, Kortelainen kertoo. 

Kortelaisen mukaan kuljettaja on myös poissa ratista tarvittavan ajan tapauksen vuoksi. 

Yksityiskohtia ei tiedetä

Tapauksen tarkat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Esimerkiksi tarkkaa tapahtumien kulkua ja epäillyn motiivia ei tiedetä. 

Kuljettajan mukaan epäilty ei ollut esittänyt vaatimuksia siitä, mihin linja-autolla olisi pitänyt ajaa, Kortelainen kertoi eilen STT:lle.

Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin sunnuntaina, että epäilty on yhä poliisin hallussa. Tapauksesta kuultanee lisää ensi viikon aikana. 

Uhkatilanteiden varalta on ohjeistettu

Nobinan Kortelainen sanoo, että vastaavat uhka- tai häirintätilanteet ovat hyvin harvinaisia. 

– Tänä päivänä kaikenlaista tapahtuu, mutta urani aikana ei ole näin järkyttävää tapausta ollut, että jollain räjähteellä uhataan. Vaikkei se nyt aito ja toimiva ollutkaan, Kortelainen sanoo. 

Nobinassa on ohjeistettu kuljettajia vastaavista tilanteista. 

– Lähinnä se, että kuljettajan, matkustajien ja kaluston turvallisuus ovat aina etusijalla. Kuljettajia on ohjeistettu käyttämään harkintaa tilanteissa. 

"Kiitos kuljettajalle"

Kortelainen kehuu poliisin tavoin kuljettajan toimintaa Raision tilanteessa. Kuljettaja pysäytti linja-auton Huhkon pysäkille, jotta matkustajat pääsevät pois kyydistä. 

Epäilty oli uhannut räjäyttää käsikranaatin, jos kuljettaja avaa ovet. Linja-autossa oli noin 20 matkustajaa, joista kukaan ei loukkaantunut. 

– Tässä tilanteessa se on ollut järkevin toimintamalli. Kuljettaja toimi täysin meidän ohjeistustemme mukaan ja rauhallisesti. Kiitos kuljettajalle. Jos olisi ollut aito räjähde siellä, niin olisi saatu nopeasti ratkaistua tilanne, Kortelainen sanoo.

Poliisi epäilee miestä laittomasta uhkauksesta. Muut nimikkeet selviävät tutkinnan edetessä.

Korjaus kello 23.10: Poistettu ylimääräinen että-sana 1. väliotsikon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat