Poliisi epäilee: Lapsia kaapattu Ulvilassa

Hieman alle nelikymppiset epäillyt vangittiin poissaolevina Satakunnan käräjäoikeudessa perjantaina.

Poliisi epäilee kahta ihmistä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Epäillyt vangittiin poissaolevina Satakunnan käräjäoikeudessa perjantaina. Käräjäoikeuden vangitsemistietojen mukaan epäillyt rikokset tapahtuivat tämän viikon maanantaina Ulvilassa.

Poliisi vaikenee kaapattujen määrästä

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Lindholmin mukaan tapauksessa on useampia asianomistajia eli uhreja. Hän ei kuitenkaan tarkentanut STT:lle, kuinka monesta lapsesta on kyse tai minkä ikäisiä lapset ovat.

Käräjäoikeuden vangitsemistietojen mukaan epäillyt ovat 36-vuotias nainen ja 38-vuotias mies. Heillä on sama sukunimi. Lindholm ei kommentoinut sitä, ovatko epäillyt esimerkiksi aviopuolisoja tai sukua toisilleen. Lindholm ei myöskään kommentoinut sitä, miten epäillyt rikokset tulivat poliisin tietoon.

Rikoslain mukaan lapsikaappauksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun lapsi viedään pois asuinvaltiostaan.

Törkeästä vapaudenriistosta taas on kyse, jos vapaudenmenetystä jatketaan yli kolme vuorokautta, jos siinä aiheutetaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle tai jos siinä käytetään erityistä julmuutta tai vakavan väkivallan uhkaa.

Rikosnimikkeistä voi päätellä, että kaapatut lapset ovat nuorempia kuin 16-vuotiaita, ja kaappaajaksi epäillyt ovat lapsen vanhempia, kasvatusvanhempia, huoltajia tai lapselle läheisiä henkilöitä. 

Lue myös:

    Uusimmat