Mainos

Poliisi: Edellisestä katastrofista opittiin - kolareita yllättävän vähän

Liikenne on sujunut Etelä-Suomessa aamupäivän aikana yllättävän hyvin sääolosuhteisiin nähden. Uudellamaalla on sattunut aamupäivän aikana 35 peltikolaria.

Ylikonstaapeli Jukka Koivunen liikkuvasta poliisista kertoo, että kolarien määrän suhteen ollaan aika lähellä perustalvipäivää.

– Toki on aamuja, jolloin ei ole kuin ihan muutama kolari, mutta kyllä usein pyöritään kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen kolarin välillä Itä- ja Länsi-Uudenmaan alueella, hän kertoo.

Koivusen mukaan aamupäivän liikenteestä on selvitty Uudellamaalla hyvin, vaikka lunta on tullut ja keli ja näkyvyys ovat olleet huonot. Vakavilta loukkaantumisilta on vältytty kokonaan.

– Täytyy ihan sanoa, että olisikohan väki vähän pelästynyt edellisistä rytinöistä. Aika lähellä oli, ettei ollut täydellistä tuo autoilijoiden käyttäytyminen olosuhteisiin nähden, sanoo Koivunen.

Helsingissä liikenne sujunut lähes normaalisti

Päivystävä komisario Anne Hiltunen kertoo, että Helsingissä aamukuuden ja noin kello yhdentoista välillä on sattunut 13 kolaria, joissa poliisi on tarvittu paikalle.

– Lisäksi on ollut pari sellaista tilannetta, että ajoneuvo on jäänyt jumiin. Esimerkiksi Pasilan sillalla on rekka jumissa. Rekka ei tällä hetkellä häiritse muuta liikennettä. Pientä haittaa se toki aiheuttaa, mutta muu liikenne pääsee kuitenkin kulkemaan.

Muutoin Helsingissä ei ole sattunut mitään sen vakavampia kolareita. Liikenne on sujunut jotakuinkin normaalisti.

– Keliin nähden kolareita on ollut yllättävän vähän. Toivottavasti ihmisillä on mielessä se muutaman viikon takainen katastrofikeli.

Poliisi toivoo, että turvavälit muistettaisiin pitää riittävän pitkinä huonon ajokelin vallitessa. Nopeudet tulisi sovittaa kelin mukaisiksi, jotta turhilta peltikolareilta vältyttäisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.