Poliisi ampui miehen rajun tilanteen pyörteissä Nashvillessa: "En halua ampua sinua, en halua ampua sinua"

Yhdysvalloissa Nashvillen kaupungissa lauantaina aamuyöstä poliisi ampui miehen, jolla oli hallussa kaksi veistä. Mies kuoli ampumisen seurauksena.

Ammuskelu tapahtui kaupungin Bordeaux'n naapurustossa keskiyön jälkeen, kun poliisi Christopher Royer oli rutiininomaisella kierroksellaan, kertoo Nashvillen poliisiosaston tiedottaja Don Aaron ampumisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Royer huomasi kierroksellaan, että valkoisessa Mercedes-autossa oli vihreän Chevroletin rekisterikilpi. Royer pysäytti auton. Kuljettaja oli yhteistyöhaluinen koko tilanteen ajan, mutta pysähtymisen jälkeen kyydissä ollut mies nousi autosta välittömästi kaksi veistä mukanaan.

Tilanteen kiristyminen

Poliisi poistui autostaan käskyttäen miestä pudottamaan veitset. Videolta näkee, kuinka mies yrittää mennä poliisiautoon, jolloin kuljettaja huutaa hämmentyneenä ja kysyy, mitä mies oikein aikoo tehdä.

Videolta kuulee myös, kuinka poliisi yrittää kommunikoida miehelle.

– En halua ampua sinua, en halua ampua sinua, poliisi huutaa.

Poliisi ampui kolme kertaa

Tämän jälkeen mies lähti juoksemaan poliisia päin, jonka seurauksena poliisi ampui miestä kolme kertaa rintaan. Mies kuoli, kun häntä kuljetettiin Vanderbiltin yliopistolliseen keskussairaalaan. Viranomaiset eivät julkaisseet miehen nimeä.

Poliisiosaston tiedottaja kertoo, että ampumisen jälkeen paikalla oli viisi viranomaista antamassa miehelle apua.

Poliisin johdon mukaan Royal toimi asianmukaisesti tilanteesta, sillä hän oli tappavan tilanteen edessä. Kun poliisipäälliköltä kysytään, mikä sai poliisin tarkistamaan Mercedesin kilven, hän vastaa, että poliisipartio tekee tarkastuksia satunnaisesti noin 3 000 kertaa vuodessa.

Videolla näkyy hetki juuri ennen ampumista. Video saattaa järkyttää.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja