Mainos

Pokemon-ilmiö haittaa jo koulutyötä

Vielä viime syksynä pienet, muoviset Gogo-lelut olivat kovassa kurssissa koululaisten keskuudessa. Nyt Gogot ovat auttamattomasti out. Tänään kaikilla täytyy olla Pokemoneja: suomalaisittain taskuhirviöitä.

Pokemon kauppa käy kiivaana

Monissa kouluissa Pokemon-kortit häiritsevät jo siinä määrin koulutyötä, että niiden tuonti kouluun on kielletty kokonaan. Japanista Suomeen levinnyt Pokemon-kuume on tuttu ilmiö jo kaikissa maamme kouluissa. Tampereen Annalan ala-asteella korttipakka löytyy jo lähes jokaisesta pulpetista.

-Näillä on niin kuin tällaisia iskuja. Ja niillä niin kuin pelataan. Yritetään tappaa toisia. Sitten kun voittaa toisen niin toinen antaa aina jonkun palkintokortin, kertoo Pokemon-harrastaja Ville-Veikko.

Viidesluokkalaisten Joonaksen ja Ville-Veikon kokoelma on koulun suurin. Kasassa on jo nelisensataa korttia. Onko teillä yhtään tietoa kuinka paljon teillä on mennyt rahaa näihin ?

-No jos tässä äkkiä heittää, niin ehkä tonni yhteensä. Mä olen ostanut ehkä kahdella sataa tai neljällä sadalla, pojat kertovat. Kalleimmat Pokemon kortit maksavat useita kymmeniä jopa satoja markkoja. Kokoelmia kartutetaan vaihtamalla.

Pokemon-hirviökortti

Annalan koulun oppilailta hupenee korttivaihdossa joka viikko keskimäärin 20 markkaa per oppilas. Opettajan arvion mukaan koulun pihalla pyörii jo noin 10.000 markan viikoittainen vaihtobisnes.

-Siinä on myös se ongelma, että niitä vaihdetaan noiden pienempien kanssa. Ja väittäisin, että niitä huijataan noilta pieniltä, koska nämä isot pojat on niille hirveitä idoleita ja ne tykkää, että tein hyvät vaihtokaupat kun isot pojat ovat tyytyväisiä, päivittelee luokanopettaja Pasi Jokinen Annalan ala-asteelta. Naapurikoulussa, Haiharan ala-asteella Pokemon-korteille pistettiin porttikielto viime viikolla.

Niistä tuli opetustyölle häiriötä ja myöskin ikäviä jälkiseurauksia tämän vaihtelun tuloksena eli jopa varkauksia oppilaiden kesken ja niissä oli sitten kova työ näiden varkauksian selvittelyssä, kertoo vararehtori Ulla Tammi Haiharan ala-asteelta.

Lapset eivät Pokemon-kiellosta ole oikein pitäneet. Mutta nyt perinteiset välituntipuuhat ovat jälleen kunniassa. Välitunnilla hypitään taas hyppynarulla.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.