Pitkän elämän salaisuus: Paljon seksiä!

Hyvä ja aktiivinen seksielämä pidentää elinikää, parantaa vastustuskykyä ja tekee sydämelle hyvää.

Seksi tekee hyvää ja pidentää ikää, kertoo ikääntymisen ehkäisyyn perehtynyt lääkäri Eric Braverman kirjassa Younger (Sexier) You. Nuorekkuutta ylläpitävä hormonitasapaino, aineenvaihdunta, aivot, sydänterveys ja vastustuskyky kohenevat, kun seksielämä kukoistaa kertoo Dailymail.com.

Myös oikea ruokavalio auttaa seksihalujen elvytyksessä – olitpa sitten 30 tai 100-vuotias. Bravermanin mukaan kahvi kiihdyttää haluja ja pähkinöiden napostelusta on apua kiihottumiseen. Tumma riisi lämmittää viilentyneet seksihalut, ja avokado saattaa parantaa nautintokykyjäsi.

Bravermanin mukaan terveet seksihalut auttavat ihoa d-vitamiinin muodostuksessa ja lisäävät hyvän olon oksitosiini-hormonin eritystä – mikä puolestaan parantaa esimerkiksi muistia ja hyödyttää aivoja. Lisäksi Belfastilaisen yliopistotutkimuksen mukaan seksin harrastaminen kolmesti viikossa tai enemmän vähentää sydänkohtauksen ja halvauksen riskiä puolella. Orgasmit ja seksi lisäävät vastustuskykyä jopa 20 prosenttia.

Kasviperäiset hormonit ovat Bravermanin mukaan avainasemassa ikääntymisen ehkäisyssä. Monet lääketieteen edustajat kuitenkin vastustavat ajatusta, sillä kasviperäisten hormonien käyttöä ei ole heidän mielestään tutkittu tarpeeksi eikä niiden vaikutuksista tai turvallisuudesta olla täysin vakuuttuneita.

Lisää halua näillä

Masentaako, eikä tee mieli? Lisää ruokavalioon porsaanlihaa, avokadoa, raejuustoa, ankkaa, munia, kalkkunaa, kanaa ja suklaata. Niissä on tryptofaania, jota kehosi tarvitsee mielialaa kohentavan välittäjäaineen, serotoniinin valmistukseen. Mieltä piristäviä mausteita ovat piparminttu, anis, tilli ja muskotti.

Seksihalut hukassa? Lisää tunteita ja mielihyvää säätelevän dopamiini-välittäjäaineen rakennusaineita ruokavalioosi: lihaa, siipikarjaa, maitotuotteita ja vehnänalkioita. Basilika, mustapippuri, cayenne, chili, kumina, valkosipuli, inkivääri ja sinapinsiemenet ovat myös hyväksi, samoin vihreä tee ja kahvi.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja