Mainos

Pitkä tukka herättää haaveen perinteisestä ihannenaisesta

Kansanviisauden mukaan miehet pitävät pitkätukkaisista naisista, ja komeat hiukset ovatkin naisen kaunein kruunu. Ja niin se vaan on, että enemmistö miehistä on tälläkin vuosituhannella kyseiseen kruunuun mieltynyt. Mutta miksi?

Miesten viehtymys pitkiin hiuksiin ei ole myytti. He tykkäävät niistä nyt nimittäin aivan yhtä paljon kuin kansanviisauksien keksimisaikaankin.

– Jos olisi pakko valita se vaihtoehto, joka on useimmille naisille hienompi, niin pitkät hiukset, katsoo Nikke.

– Kun ajattelen asiaa, huomaan, että kaikki naiset joista pidän, ovat pitkähiuksisia, tunnustaa Juha.

– Totta kai pitkät hiukset! julistaa Aki, eikä mielipide hänestä perusteluja kaipaa.

Miehet vakuuttavat, ettei hiusten pituus kuitenkaan ole kovin tärkeä osa parinvalintaa. Kokonaisuus ratkaisee.

– Toisille sopii pitkät hiukset, toisille lyhyet, ja tärkeintä on, miten ihminen kantaa hiuksiaan: onko hänellä luonnollinen ja hyvä olo niissä, Nikke toteaa diplomaattisesti.

Silti on kiistaton tosiasia, että pitkätukkainen kaunotar kerää varmimmin miesten katseet.

Eivätkö suomalaiset nykymiehet uskalla perustella, miksi pitkähiuksinen nainen vetää heitä vahvimmin puoleensa? Poliittisesti korrektien vastausten laakean latteasta peltomaisemasta ponkaisuun tarvitaan maahanmuuttajanäkökulmaa.

Intialaissyntyinen Madhav on reilusti samoilla linjoilla kuin vanhat suomalaiskansalliset viisaudetkin: pitkät hiukset kuuluvat naiskauneuden ideaaliin.

– Pitkät hiukset ovat jotakin hyvin, hyvin feminiinistä. Joku saattaa tietysti leikata tukkansa tullakseen nätimmäksi, mutta minun on vaikea kuvitella, miten nainen voisi näyttää rumemmalta pitkätukkaisena.

– Luulenpa, että lyhythiuksiset naiset haluavat hylätä perinteiset käsitykset siitä, millainen naisen tulisi olla. He haluavat näyttää miehekkäämmiltä osoittaakseen voimakkuutensa ja kyvykkyytensä, Madhav arvelee.

Pitkät hiukset imevät feromoneja

Vaan kun tarpeeksi moni nainen pyrkii muistuttamaan yleistä ideaalia, ne, jotka eivät tähän ryhdy, alkavatkin erottua edukseen. Mikael pitääkin lyhyttukkaisia naisia kiinnostavina.

– Kun harvemmalla naisella on lyhyet hiukset, huomio kiinnittyy paremmin heihin.

Juha muistuttaa, että pitkiin hiuksiin liittyy sitä paitsi vastuu.

– Jos pitkät hiukset ovat huonosti hoidetut tai likaiset, niin se kyllä on turn-off. Lyhyemmät hiukset vaikuttavat useammin parempikuntoisilta, ja niitä laitetaan usein paremmin.

Varma vastaus dilemmaan tulee tieteen maailmasta. Vastakkaista sukupuolta houkuttelevat feromonit tarttuvat erinomaisen hyvin karvoihin.

Feromonit ovat kemiallisia hajusignaaleita, joita me ihmisetkin eritämme viestiäksemme sanattomasti lajitovereillemme. Ihminen aistii feromoneja nenän sierainten välissä sijaitsevalla vomeronasaalielimellä. Naisen feromoni sanoo sen aistivalle miehelle: "olen ihana".

Niinpä pitkähiuksinen nainen todellakin houkuttaa miehiä enemmän kuin lyhythiuksinen. Miehet tuntevat hänet nenässään. He eivät vain tiedosta sitä, koska useimmat ihmiset eivät edes tiedä omistavansa vomeronasaalielintä.

Teksti: Natalia Laurila

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.