Pissaatko sinäkin suihkussa? Nyt voit sen myöntää – tästä tavasta on asiantuntijan mukaan hyötyä!

Suihkuun pissaaminen on asiantuntijan mukaan ympäristöystävällinen ja hygieeninen tapa, josta saattaa olla hyötyä myös terveydellesi.

Videolla esitellään harjoitus lantionpohjanlihasten treenaamiseen. 

Toisin kuin saatat ajatella, et ole maailman ainoa ihminen, joka pissaa silloin tällöin suihkussa. Eräässä selvityksessä jopa 80 prosenttia vastaajista myönsi tehneensä niin kerran, jos toisenkin.

Tätä tapaa ei kannata hävetä, sillä asiantuntijan mukaan suihkuun pissaamisesta on loppupeleissä enemmän hyötyä kuin haittaa.

Suihkuun pissaaminen on melko hygieenistä

Virtsa koostuu pääasiassa vedestä, elektrolyyteistä ja ureasta – ei kuulosta kovin pahalta, vai mitä? 

Mutta toisin kuin yleisesti uskotaan, lähes kaikkien ihmisten virtsa sisältää aina myös jonkin verran bakteereita. Bakteereista ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä suihkussa juokseva vesi huuhtoo bakteerit viemäriin, eikä suihkuun pissaaminen näin ollen aiheuta merkittävää hygieniariskiä, Northwell Healthin apulaisprofessori Robert Glatter kertoo Men’s Health -sivustolla.

Suihkuun pissaaminen on ympäristöteko

Suihkuun pissaamisesta voidaan puhua varsinaisena ekotekona, sillä sen avulla voidaan säästää vettä, joka olisi muuten kulunut vessan vetämiseen.

Ihminen virtsaa keskimäärin päivän aikana noin seitsemän kertaa, ja jokainen vessanpöntön huuhtelukerta kuluttaa Kuluttajaliiton mukaan noin kuusi litraa vettä. Tämä tarkoittaa 42 litraa kirjaimellisesti vessanpöntöstä alas vedettyä vettä.

Hyvää treeniä lantionpohjanlihaksille

Säännöllisestä lantionpohjan lihasten treenaamisesta on hyötyä niin virtsanpidätyskyvylle kuin seksielämälle. Vaikka sinun ei tarvitse mennä suihkuun treenataksesi näitä kehosi pieniä lihaksia, suihkussa treenaaminen voi olla turvallinen vaihtoehto näiden lihasten toimintaan liittyvistä ongelmista kärsiville.

Suihkussa pissaaminen on jo itsessään hyvä treeni näille lihaksille, sillä virtsasuihkun pysäyttäminen hetkeksi laittaa lantionpohjanlihakset töihin.

Virtsan väitetään auttavan jalkavaivoihin

Uskomusten mukaan suihkussa pissaaminen on hyvä keino ehkäistä jalkasienitartuntaa. Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että tämän väitteen tueksi ei ole olemassa julkaistua tutkimustietoa. Glatter kuitenkin myöntää, että urea sisältää samankaltaisia typpipitoisia yhdisteitä, joita löytyy useista jalkasienen hoitoon tarkoitetuista voiteista.

– Teoriassa tämä voi auttaa sienten aiheuttaman tulehduksen hoitamiseen ja ehkäisemiseen. Mutta koska virtsa sisältää tyypillisesti vain pieniä määriä ureaa, sinun täytyy pissata todella paljon saadaksesi tuloksia, Glatter kertoo.

Lopputuloksena voidaankin todeta, että pissahädän yllättäessä suihkussa, anna mennä vaan. Siitä ei todennäköisesti ole mitään haittaa, vaan päinvastoin. Siitä voi olla jopa hyötyä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja