Pikkulapsen taposta Kihniössä epäillyt kuuluivat pieneen kalevalaiseen uskontoon – mies nousi viime vuonna hallituksen puheenjohtajaksi: "Laajasti pidetty ja arvostettu henkilö"

2:56
Näin paikallinen kauppias kuvailee pienkylän ilmapiiriä järkyttävän tapahtuman jälkeen.

Kihniön pikkulapsen taposta epäilty aviopari kuuluu pienehköön Karhun kansa -nimiseen uskonnolliseen yhteisöön. Tämä käy ilmi sosiaalisen median palveluiden lisäksi myös yhteisön virallisista tiedoista.

Mies on viranomaisten tietojen mukaan nimetty viime vuoden kesäkuussa yhdyskunnan hallituksen puheenjohtajaksi. Hänen ja toisen vangitun kotiosoite on merkitty myös yhteisön osoitteeksi.

Pariskunnan epäillään tappaneen oman lapsensa. Poliisin mukaan kuun alussa vangitut mies ja nainen eivät ole halunneet puhua kuulusteluissa tapahtuneesta. MTV:n tietojen mukaan pariskunnalla on ollut ainakin kaksi yhteistä lasta, joista toinen on alle vuoden ikäinen.

Taposta epäilty vuonna 1967 syntynyt mies ja 1995 syntynyt nainen asuvat yhdessä maaseutumaisella alueella Kihniössä. 

Karhun kansa on suomenuskoa

Karhun kansan sivuilla kerrotaan, että yhdyskunnan hengellinen pohja on suomenuskossa, joka määritellään suomalaiseen uskomusperinteeseen pohjautuvaksi hengellisyydeksi. Uskonnollisen yhdyskunnan nimi viittaa karhuun suomalaisen mytologian pyhänä eläimenä. Toiminta ja usko perustuu vanhoihin, kalevalamitassa esitettyihin myyttirunoihin.

– Katsomme osaltamme jatkavamme suomalaisheimojen uskonnollista perinnettä nykymaailmassa, sivuilla kuvaillaan.

Yhdyskunnan sivuilla kerrotaan sen kunnioittavan ja toteuttavan vanhoja itämerensuomalaisia tapoja ja perinteitä. Uskonnot Suomessa -hankkeen mukaan yhdyskunnalla oli vuonna 2018 yhteensä 60 jäsentä.

Yhdyskunta: Epäilty "laajasti pidetty ja arvostettu henkilö"

Karhun kansa on itse kommentoinut sivuillaan tapahtunutta kertoen, että se on tapahtuman osalta julkisuudessa olevien tietojen varassa. Tiedotteessa kuitenkin kuvaillaan asian tulleen koko jäsenistölle "valtavana järkytyksenä ja yllätyksenä".

– Puheenjohtaja on jäsenistön keskuudessa ollut laajasti pidetty ja arvostettu henkilö, eikä minkäänlaisia viitteitä siitä, että jotain tällaista voisi käydä ilmi, ole koskaan ollut, yhdyskunnan tiedotteessa todetaan.

– Karhun kansan hallitus ei tätä tiedotetta lukuun ottamatta kommentoi meneillään olevaa rikostutkintaa julkisuudessa, ja haluaa antaa asiaa tutkiville poliiseille täyden työrauhan. Tämä johtuu siitä, että epäilty teko ei liity Karhun kansan toimintaan, vaan puheenjohtajan yksityiselämään.

Hallituksen varapuheenjohtajan kerrotaan ottaneen hoitaakseen puheenjohtajan tehtävät.

*Päivitys kello 11.47: Otsikon sanamuotoja täsmennetty. Vaihdettu sana johtajaksi muotoon hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja