Järkyttyneet kihniöläiset kertovat taposta epäillystä pariskunnasta, jotka ovat pikkulapsen vanhempia: "Selkäpiitä vihloi, kun ambulanssihelikopteri laskeutui pellolle"

2:56
Näin paikallinen kauppias kuvailee pienkylän ilmapiiriä järkyttävän tapahtuman jälkeen.

Pirkanmaalla sijaitsevassa Kihniön kunnassa on järkytytty tapauksesta, jossa pienen lapsen vanhempia epäillään pahoinpitelyistä ja taposta.

Vuonna 1967 syntynyt mies ja 1995 syntynyt nainen on vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä. Lisäksi heitä epäillään kahdesta pahoinpitelystä. Vangitsemistietojen mukaan tappo ja pahoinpitely ovat tapahtuneet 8.–9. syyskuuta. Toisen pahoinpitelyn epäillyksi tekoajaksi on merkitty 31.8–9.9.

MTV Uutiset kävi tapahtumapaikalla, joka sijaitsee rauhallisen maaseudun keskellä, muutaman kilometrin päässä Kihniön kirkonkylästä.

Punainen lasten keinu heilahtelee tuulessa

Kyseessä on maantien varrella sijaitseva vanha talo, jonka vieressä on useita punaisia piharakennuksia. Tuuli humisee ruskan värjäämissä lehtipuissa ja heiluttaa samalla pihapiirissä olevaa pientä punaista lasten keinua.

Paikalliset asukkaat kertovat, että pariskunnalla on ollut kaksi pientä lasta, joista nuorempi on alle vuoden ikäinen.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tapahtumista eikä ole kertonut, mikä suhde pariskunnalla on tapettuun henkilöön ja pahoinpitelyn uhriin. Myöskään henkirikoksen ja pahoinpitelyjen mahdollista motiivia ja tekotapaa ei ole kerrottu. Poliisista on kuitenkin kerrottu, että tapaukseen ei liity perheen ulkopuolisia henkilöitä.

Varmaa on kuitenkin, että tapaus MTV Uutisten haastattelemille kihniöläisille tapaus tuli täysin yllätyksenä.

– He elelivät pitkälti omissa oloissaan, kertoo tapahtumapaikalta muutamien kilometrien päässä asuva mies.

"Mukavan oloinen mies"

Toinen lähialueella asuva mies kertoo nähneensä joskus perheen isän. Hänen mielestään isä on vaikuttanut varsin mukavalta ihmiseltä:

– Tapaus tuli ihan puun takaa itselleni ainakin. En ole huomannut hänessä mitään poikkeavaa, mutta tällainen tapahtui.

Mies kertoo nähneensä, kun ambulanssihelikopteri, paloauto ja ambulanssi kiiruhtivat tapahtumapaikalle.

– Hälytystehtävä kesti siellä kaksi tuntia tai vähän enemmänkin. Helikopteri laskeutui autotallin taakse pellolle, siinä oli sille hyvä laskeutumispaikka. Selkäpiitä se tapaus vihloi.

– Eihän tällaista saisi tapahtua, hän jatkaa vakavana.

Tapaus puhuttaa kirkonkylän raitilla

Perheessä tapahtunut epäilty tappo on ollut Kihniön kirkonkylän raitilla paljon hämmästystä ja järkytystä herättänyt puheenaihe.

– Olemme erittäin järkyttyneitä täällä. Tämä on erittäin surullinen asia kaikille osapuolille, toteaa kyläkauppa Sirola Centerin kauppias Pirjo Sirola.

Sirolan mukaan taposta epäilty pariskunta oli nähty liikkuvan kylillä jonkun verran kahdestaan. Hän kertoo, että pienellä paikkakunnalla kaikki tietävät toisensa. Muiden paikallisten asukkaiden tavoin Sirola kertoo, että kyseessä oli normaalin oloinen pariskunta.

– Ihan tavallinen, omissa oloissaan viihtyvä perhe. Varmasti monet ovat sellaisia, että olemme itseksemme mielellämme.

Poliisin niukka tiedotuslinja tapauksen tiimoilta on saanut huhut ja juorut kiertämään villeinä toreilla ja somessa.

– Aina tuntuu, että tämänkaltaisissa tilanteissa tulee kaikenlaista hyvinkin kummallista tarinaa, mutta nehän saa jättää omaan arvoonsa. Poliisi varmaan sitten tiedottaa asiasta, jos se on tarpeellista. Sivullisiahan me kaikki tässä kuitenkin olemme, Sirola kertoo.

Sirolan mukaan suurin Kihniössä askarruttava kysymys on liittynyt siihen, kuka on ollut uhri.

– Se on herättänyt mietiskelyjä. Kun emmehän me tiedetä edes sitä. Aina kun tällaisella pienellä paikkakunnalla tapahtuu mitä tahansa, niin kyllähän se mietityttää. Itse olen järkyttynyt samalla tavalla kuin kaikki muutkin ja vähän hämmentynytkin. Tämä on ikävää ja surullista, Sirola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja