Kihniön henkirikoksen uhri oli vauva – vangittua pariskuntaa epäillään oman lapsensa taposta

2:56
Näin paikallinen kauppias kuvailee pienkylän ilmapiiriä järkyttävän tapahtuman jälkeen.

Vanhempia epäillään oman lapsensa taposta Kihniössä. Pariskunta on edelleen vangittuna. Poliisin mukaan kaksikko ei juurikaan ole halunnut puhua tapauksesta kuulusteluissa. Epäilty henkirikos tapahtui kuun alussa.

Pariskunta vangittiin lähes kaksi viikkoa sitten, ja virkavalta on ollut erittäin vaitonainen tapahtuneesta.

– Vähän on takkuista ollut, mutta kyllä kuulustelut ovat edenneet. Kaikesta muusta puhutaan, mutta itse asiasta ei juurikaan, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo MTV:lle.

– Kuulusteluja tehdään tarpeen mukaan. Katsotaan mitä saamme lausunnoista irti. Teknistä tutkintaa tehdään myöskin edelleen.

MTV:n tietojen mukaan pariskunnalla on ainakin kaksi yhteistä lasta, joista toinen on alle vuoden ikäinen.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti, joka perustaa tietonsa perheen lähipiiristä saatuun haastatteluun.

Mediheli pellolle

Poliisi ei ole suostunut vahvistamaan kuka tapon uhri on. Kinnunen ei myöskään kommentoi, kuoliko henkirikoksen uhri sairaalassa vai kotonaan. 

MTV vieraili alkuviikosta Kihniössä, jossa naapuri kertoi nähneensä pariskunnan kodin lähipellolle laskeutuvan lääkärihelikopterin. Silminnäkijän mukaan hälytystehtävä kesti toista tuntia.

Haastateltujen paikallisten mukaan pariskunta eleli pitkälti omissa oloissaan. Teko on järkyttänyt monen paikallisen mieltä 1 800 asukkaan kunnassa.

Tappo tarvitsee tahallisuuden

Kinnunen on sanonut aiemmin, että kyseessä on "perheen sisäinen asia", johon ei liity ulkopuolisia henkilöitä tai tapaturman mahdollisuutta. 

Tapon ja kahden pahoinpitelyn rikoskokonaisuudessa on kaksi uhria. Tappo ja pahoinpitely ovat tapahtuneet aikavälillä 8.–9. syyskuuta. Toisen pahoinpitelyn epäillyksi tekoajaksi on merkitty 31.8–9.9.

Kinnusen mukaan viimeisimmässä pahoinpitelyssä on kyse siitä, että surmansa saanut henkilö on joutunut myös pahoinpitelyn uhriksi ennen kuolemaansa. Epäilty tappo on tapahtunut aikavälillä 8.–9. syyskuuta, ja pahoinpitely siis samalla ajanjaksolla.

Toisessa pahoinpitelyepäilyssä uhrina on Kinnusen mukaan toinen henkilö.

Tapon rikosnimikettä Kinnunen avaa seuraavasti:

– Kun poliisi epäilee tappoa, siihen tarvitaan aina tahallisuutta. Emme puhu nyt kuolemantuottamuksesta. 

Henkirikosepäilyjen ja väkivallantekojen kohteena on syntynyt 1967 mies ja syntynyt 1995 nainen. He ovat aviopari ja asuvat yhdessä maaseutumaisella alueella Kihniössä. 

Korjattu väliotsikkoa 29.9. kello 9.39.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja