Mainos

Pikaruuasta tulevaisuuden terveysruokaa?

Pikaruualla saattaa tulevaisuudessa olla mahdollisuus päästä roskaruuan maineestaan, BBC kertoo. Tutkijoiden mukaan muun muassa hampurilaisia ja ranskalaisia voitaisiin teollisuudessa muokata terveellisemmiksi. Myös piirakoita ja leivonnaisia on mahdollista valmistaa niin, että ne ovat maukkaita ja täyttäviä, mutta sisältävät vain vähän rasvaa ja sokeria.

Elintarviketeollisuuden haasteena on saada rasvaisista ruuista vähärasvaisempia maun ja suutuntuman kärsimättä. Yksi tapa tähän voisi olla rasvan pitäminen tuotteen pinnalla mutta tuotteen sisällä olevan rasvan korvaaminen vedellä, kertoo tutkija Richard Faulks elintarviketutkimuksen instituutista Iso-Britanniasta. Tutkijat kehittelevät myös ruokia, jotka täyttävät nopeammin ja hillitsevät siten ruokahalua.

Ei paluuta aikaan ennen pikaruokaa

Hammersmithin sairaalan ravitsemusasiantuntija Gary Frostin mielestä terveellisten, prosessoitujen tuotteiden kehittäminen on ratkaisevan tärkeää väestön lihavuutta vastaan taisteltaessa. Ihmiset ovat tottuneet houkutteleviin elintarvikkeisiin, joista heitä on hyvin vaikeaa saada luopumaan.

Frostin mukaan on mahdotonta palata takaisin aikaan, jolloin prosessoituja ruokia ei ollut saatavilla ja ihmisten täytyi valmistaa ruuat alusta alkaen säännöstellyistä raaka-aineista. Hänen mukaansa uuden teknologian avulla prosessoiduista elintarvikkeista tulisi tehdä terveellisiä sen sijaan, että ne olisivat kiellettyjä hedelmiä.

Ensiarvoisen tärkeää on painottaa monipuolisen, kasvispainotteisen ruokavalion merkitystä ravintoaineiden saannin turvaamiseksi. Vähärasvaisen, vähäsuolaisen ja kuitupitoisen ruuan suosiminen kuuluu terveellisen ruokavalion perusteisiin.

(MTV3-Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.