Pikajuoksun supertähti lopettaa uransa

Jamaikalainen pikajuoksulegenda Shelly-Ann Fraser-Pryce on kertonut lopettavansa uransa Pariisin olympialaisten jälkeen.

37-vuotias pikakiituri kertoi päätöksestään Essencen haastattelussa. Fraser-Pryce tuntee yhä intohimoa lajiaan kohtaan, mutta päätös on tehty perhettä ajatellen.

– En ole minään päivänä noussut sängystä ja ajatellut, etten jaksa tätä enää. Minun poikani tarvitsee minua. Olen ollut yhdessä mieheni kanssa jo ennen kuin voitin vuonna 2008. Hän on uhrannut paljon minun vuokseni, Fraser-Pryce kertoo Essencen haastattelussa.

– Hänen tukensa ansiosta olen voinut tehdä asioita, joita olen nyt kaikkina näinä vuosina tehnyt. Olen heille sen velkaa, että teen jotain muuta, Fraser-Pryce jatkaa.

Fraser-Pryce on voittanut upean uransa aikana kaksi henkilökohtaista olympiakultaa 100 metrillä (Peking 2008 & Lontoo 2012). Tämän lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi henkilökohtaista olympiamitalia ja yksi olympiapronssi. Viestimatkoilla olympiamitaleita on tullut kaksi.

MM-tasollakin jälki on ollut uskomatonta. Fraser-Pryce on voittanut uransa aikana peräti kuusi henkilökohtaista MM-kultamitalia, yhden MM-hopean ja yhden MM-pronssin. Henkilökohtaisten mitalien lisäksi vyöltä löytyy neljä viestikultaa ja neljä viestihopeaa.

Fraser-Prycen henkilökohtainen ennätys 100 metrillä on huima 10,60, mikä tekee hänestä kaikkien aikojen kolmanneksi nopeimman naisjuoksijan.

Pariisin olympialaiset kisataan 26. heinäkuuta - 11. elokuuta. 100 metrin olympiafinaali juostaan 3. elokuuta ja 200 metrin finaali on luvassa 6. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat