Kuinka kauan tuorejuusto säilyy jääkaapissa?

Makutestissä yrteillä ja valkosipulilla maustetut tuorejuustot – voittaja yllätti raadin 6:07 Makutestissä yrteillä ja valkosipulilla maustetut tuorejuustot – voittaja yllätti raadin
KATSO VIDEO: Yrttiset tuorejuustot Halpa vs. kallis -makutestissä. Mikä tuote voitti?

Tuorejuuston säilyvyys riippuu muutamasta eri seikasta.

MTV:n tuoreimmassa Halpa vs. kallis -jaksossa maistellaan ja vertaillaan eri valmistajien yrttisiä tuorejuustoja. Tuorejuustoja löytyy moneen makuun ja eri hintaluokista, mutta takaako korkeampi hinta myös paremman maun? Katso makutesti yllä olevalta videolta.

Tuorejuustoja käytetään perinteisesti ruoanlaitossa, leivonnassa sekä esimerkiksi leivän päällä levitteenä. Joskus tuorejuustopakkaus jää käytön jäljiltä jääkaappiin lojumaan. Kuinka kauan se oikeastaan siellä avattuna säilyy?

Muista tämä parasta ennen -päiväyksestä

Valion juustoliiketoiminnasta vastaavan johtaja Tuukka Pastila kertasi viime vuonna MTV Uutisille juuston säilyvyyteen vaikuttavat seikat. Hän muistutti, etteivät juustopakkausten parasta ennen -päiväykset päde enää siinä vaiheessa, kun pakkaus on avattu. 

Viileässä säilytettynä kypsytetyt palajuustot sekä sulatejuustot säilyvät pari viikkoa pakkauksen avaamisesta. Tuorejuusto tulisi sen sijaan syödä loppuun muutaman päivän sisällä.

Juustoa voi tietyissä tapauksissa myös parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Käyttökelpoisuuden voi arvioida omiin aisteihin luottaen.

Entä jos tuorejuusto on ollut huoneenlämmössä?

Juustopakkaus saattaa joskus jäädä muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön, jos sitä on esimerkiksi tarjolla juhlapöydässä. Voiko tuorejuuston tämän jälkeen vielä laittaa takaisin jääkaappiin ja syödä myöhemmin?

Valion Tuukka Pastilan mukaan tuorejuustot ja sulatejuustot ovat herkempiä pilaantumiselle kuin kovat juustot. Siksi juustoja ei kannata jättää pitkäksi aikaa huoneenlämpöön.

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!