Mainos

Piispa nauratti Thatcherin hautajaisvieraita

Lontoon piispa Richard Chartres on pitänyt Margaret Thatcherin hautajaisissa pitkän ja varsin tunteikkaan muistopuheen. Piispa jopa nauratti hautajaisyleisöä puheensa aikana.

Chartres totesi muistopuheessaan, kuinka Thatcher nousi elinaikanaan symboliksi, jopa eräänlaiseksi ilmiöksi. Piispa muistutti kuitenkin, että ”tänään hän on yksi meistä, sen kohtalon oma, joka on yhteistä meille kaikille ihmisille".

Piispa sanoi myös, että hautajaisissa ei ole kyse politiikasta.

– On olemassa oikea paikka kiistellä hänen perinnöstään. Parlamentti järjesti yhden tilaisuuden viime viikolla. Mutta nyt ei ole oikea paikka eikä aika sille, Chartres totesi.

– Nyt on myötätunnon aika.

Piispa kuvaili Thatcheria henkilöksi, joka kaikessa tekemisessään pyrki ennen kaikkea kommunikoimaan ihmisten kanssa. Hän kertoi Thatcherille kirjoittaneesta lapsesta, joka mietti että Thatcher ei varmaan tee koskaan mitään väärää, koska hän on pääministeri. Lapsi kysyi, että onko asia todella näin.

Thatcher vastasi lapsen kysymykseen tosissaan. Hän totesi, että kaikki yrittävät aina toimia oikein. Thatcher sanoi, että siitä huolimatta jokainen tekee joskus jotain, jota katuu myöhemmin ja josta on pahoillaan.

Piispa kertoi myös omasta kohtaamisestaan Thatcherin kanssa.

Kaksikko oli ollut lounastilaisuudessa, jossa Thatcher oli yhtäkkiä tarrannut piispaa tiukasti käsivarresta kiinni.

–Hän sanoi minulle: Älä koske ankkapateeseen. Se on hyvin lihottavaa, piispa kertoi saaden hautajaisvieraat nauramaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.