Piirrä ja siirrä -kalvovärikukkaset 30.9.2001

Tarvikkeet:
- piirtoheitinkalvoa (joka ei sisällä pvc:tä)
- Piirrä ja siirrä rajausväri, kukassa käytetty mustaa rajausväriä
- Piirrä ja siirrä -kalvovärejä, kukassa käytetty punaista ja keltaista väriä

Työohje

1. Piirrä valitsemasi kuvio paperille esim. kukka.

2. Laita mallipiirros piirtoheitinkalvon (ei pvc:tä sisältävä) alle ja jäljennä kuvion ääriviivat kalvolle ääriviivavärillä suoraan pullon pipetti-kärjellä.

3. Varmista että ääriviivat ovat yhtenäiset, muutoin kuvio saattaa siirrettäessä repeytyä. (Jos sinulla ei ole aikaa odottaa ääriviivojen kuivumista, suorita kuvioiden värittäminen varovasti ja huolellisesti sotkematta ääriviivoja.)

4. Anna ääriviivavärin kuivua 1 - 2 tuntia ja väritä kuvat Piirrä ja siirrä -kalvovärillä jälleen suoraan pullon pipettikärjellä. Laita väriä reilusti, sillä jos väriä on liian ohuesti, kuvio ei irtoa kokonaisena kunnolla. Märkä väri näyttää hieman maitomaiselta, mutta värit kirkastuvat ja muuttuvat läpinäkyviksi kuivuessaan. Pienet yksityiskohdat voit lisätä erillisiä rajauspiirtimiä käyttäen tai esimerkiksi cocktailtikun avulla. Cocktailtikulla voit myös tehdä hienoista marmorointikuviointia. Levitä piirrokseen kahta tai useampaa eri väriä ja sekoita niitä toisiinsa cocktailtikun avulla.

5. Irrota kuvio kalvosta kokonaisena vuorokauden kuluttua ja siirrä se uuteen kohteeseen kuten ikkunaan, peiliin, lasi-, posliini-, tai metalliesineeseen tai johonkin muuhun kiiltävään, sileään ja kovaan pintaan. Kuvio pysyy paikallaan tiukasti, mutta tarvittaessa voit irrottaa sen kokonaisena. Se voidaan siirtää uuteen paikkaan uudelleen ja uudelleen. Älä irrota kuviota jos lasi- tai muu pinta on hyvin kuuma tai kylmä, sillä silloin kuvio saattaa repeytyä.

6. Jos kuvio ei monien siirtojen jälkeen enää tartu pintaan, kostuta sen tausta vedellä ja pinta tarttuu jälleen.

Askartelutarvikkeet: Sinooperi 09-348 4466

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja