Mainos

Piha juhlakuntoon pikakonstein

Kesäjuhlat lähestyvät, mutta piha näyttää vielä puolikuntoiselta. Hätä ei ole tämän näköinen: puutarhan saa nimittäin tuunattua juhlakuntoon helposti ja nopeasti.

Kesän juhlien lähestyessä monissa kodeissa ryhdytään puunaamaan myös puutarhaa kuosiin aivan uudella innolla – onhan pihamaan näytettävä yhtä juhlavalta kuin sisätilojenkin. Jos talon siivoaminen on vienyt voimat tai jäänyt viime tippaan, moni pohtii, kuinka tehdä jonkinmoiset taikatemput pihamaalle muutamassa tunnissa.

Terassi-lehden päätoimittaja Eeva Ek vinkkaa, että nopeimmin pihamaalle saa kukkaloistoa ruukkuun tehtyjen istutusten avulla.Ruukkukukat ja -asetelmat tuovatkin heti sekä kukkeaa kauneutta että ryhdikkyyttä puutarhaan, eivätkä vaadi muuta kuin kiikutuksen puutarhakaupasta pihamaalle. Jos aikaa on enemmän, kasvien ja kukkien ruukkuun istuttamisen voi toki hoitaa myös itse.

Pikainen pihan ja puutarhan ulkonäön kohennuskeino on myös pihakalusteiden asettelu kauniisti, pöytäliinoja unohtamatta. Niin pöydille kuin isoihin maljakoihin voi asetella myös leikkokukkia, jos pihan omat sipulikasvit eivät ole vielä ehtineet nousta maasta.

– Kivetyksetkin voi uusia sillä tavalla, että laittaa esimerkiksi vaan pihapolkujen reunoille kauniit reunuskivet, Terassi-lehden päätoimittaja Eeva Ek toteaa.

Puutarhan tuunaaminen juhlaa varten ei siis tarkoita, että kukkapenkkien ja nurmikon tykönä pitäisi kyykistellä tuntikausia. Ruukkukukat paraatipaikoilla ja ajatuksen kanssa asetellut pihakalusteet pöytäliinoineen riittävät vallan mainiosti tuomaan juhlantuntua pihaan.

Monimuotoisuus on päivän trendi

Juhlia varten pihojaan kaunistavien ei kannata myöskään liikaa miettiä, onko puutarhan oma tyyli nyt varmasti siinä määrin ”in”, että vieraat voi huoletta kutsua paikalle.

– Se monimuotoisuus on varmaan se päivän trendi. Eli antaa kaikkien kukkien kukkia, kunhan ne kukkivat kauniisti, Ek muotoilee tämän hetken pihatrendeistä.

Puutarhan tyylissä tärkeintä onkin se, että viihtyy siellä itse. Puutarhan kauniina pitoon ei myöskään vaadita suuria rahallisia panostuksia – hienon kokonaisuuden saa aikaan miettimällä hieman etukäteen esimerkiksi kukkien värejä. Suomalaiset ovat alkaneet nyt panostaa pihoihinsa aivan eri tavalla kuin vielä joitakin vuosia sitten.

– Ulos siirtyminen voidaan nähdä joko paluuna tai jatkeena sille sisustusbuumille, joka on ollut vuosikymmeniä pinnalla. Eli nyt kun sisällä on saatu kaikki valmiiksi, niin tehdään sitten samat taikatemput ulkona, Ek toteaa.

Puutarhoihin ja pihoihin panostaminen näkyy myös siinä, että kesäisin ne nähdään tärkeänä osana juhlien oleskelutilaa. Lisäpainetta pihojen juhlakuntoon tuunaamisesta ei kuitenkaan kannata ottaa.

MTV3/www.deski.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.