Peuroja kuoli mystisesti miljoonien suosimassa turistikohteessa – eläinlääkäri teki järkyttävän löydön naaraspeuran vatsasta

Odottamaton yllätys: Peura syöksyi ikkunan läpi taloon 1:13
Tässäpä odottamaton yllätys: Peura syöksyi ikkunan läpi taloon!

Turistien muovipussit koituvat peurojen kohtaloksi japanilaisessa nähtävyydessä.

Japanilaisen Naran puiston peuroilla menee huonosti. Peurat ovat paikallinen turistinähtävyys, joiden kansoittamaa puistoa saapuu vuosittain ihailemaan miljoonia turisteja. He valitettavasti tuovat mukanaan eväitä ja herkkuja muovipusseissa, jotka voivat koitua peurojen kohtaloksi, kertoo Straits Times.

Oli syönyt neljä kiloa muovia

Naran puiston peurat ovat suojeltu kansallisaarre, mutta maaliskuun 2019 jälkeen useita peuroja on kuollut. Toukokuussa paljastui syykin, kun menehtyneen naaraspeuran vatsasta löytyi yli neljä kiloa muovia.

Peura oli syönyt esimerkiksi muovipusseja ja välipalakääreitä. Puiston peurojen suojeluun keskittyneen järjestön mukaan yhdeksän kuolleen peuran vastasta on löytynyt muovipusseja ja muuta roskaa.

Osa peuroista on "pelkkää luuta ja nahkaa"

Roskat vatsassa estävät ravinteita imeytymästä.

– Tätä on niiden turkin takia vaikeaa havaita katsomalla, mutta jos kosketat peuroja, osa niistä on pelkkää luuta ja nahkaa. Yhdessä tapauksessa peura menetti yli kymmenen kiloa painostaan, eläinlääkäri Rie Maruko kommentoi.

Vaikka muovia löytyy eläinten vatsoista, Marukon mukaan valtavat määrän ovat kuitenkin onneksi harvinaisia.

Peuran vatsasta löytynyttä muovia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Peurat ehdollistuneet muovipusseihin herkkuina

Vice-sivuston mukaan on mahdollista, että peurat ovat tottuneet ajattelemaan muovikääreitä ruokana, sillä turistit usein syöttävät niille herkkuja muovipusseista.

Peurat syövät herkuilta tuoksuvia muovikääreitä, joita turistit jättävät jälkeensä.

Vaikka saarella myytävät herkut ovat ympäristöystävällisissä pakkauksissa, turistit tuovat omat muovipussinsa mukanaan ja heittävät ne sitten huolimattomasti pois.

Puiston työntekijöiden mukaan roskan määrä puistossa on lisääntynyt.

Lue myös:

    Uusimmat