Pete Parkkonen kiritti äänestyskoppiin Kinnulassa: "Aetoa kampanjointia"

Kova puolueiden välinen kilpailu kannusti kinnulalaisia äänestämään kuntavaaleissa.

Keskisuomalaisen kunnan äänestysprosentti nousi koko Suomen korkeimmaksi. Uurnille ehti joko ennakkoon tai vaalipäivänä yhteensä 84,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Alle 2000 asukkaan kunnan ääniharava Ilkka Leppänen (kok) arvelee, että huiman äänestysprosentin takana on "aetoa kampanjointia".

– Sdp lähti yrittämään ohi keskustasta tosissaan. Tuolla torilla oli kovasti tapahtumia, Pete Parkkosesta lähtien ihmisiä laulamassa. Keskustalaiset varmaan sitten päättivät lähteä joukolla äänestämään, ettei menisi ihan hulinaksi tämä touhu, Leppänen sanoo.

Keskusta veikin totuttuun tapaan Kinnulassa suurimman puolueen paikan. Kannatus kipusi valtapuolueella 54,4 prosenttiin, ja valtuustopaikkoja irtosi ensi kaudeksi yhteensä kymmenen.

Pelkkä kilpailu ei Leppäsen mukaan kuitenkaan selitä äänestysintoa, joka myös viime vaaleissa oli Suomen suurinta.

Esimerkiksi naapurit yllyttävät kylissä toisiaan uurnalle. Vanha sanonta elää Leppäsen mukaan vahvassa:

– Jos et äänestä, et saa myöskään valittaa.

Kinnulassa kuntapolitiikka on koko väestön hommaa. Ihmiset ovat Leppäsen mukaan kiinnostuneita kunnan asioista, ja ottavat niihin rohkeasti kantaa.

– Se on se minun valttini myös, että en ole joojoo-mies. Sanon mielipiteeni selvästi ääneen, vaikka joutuisinkin olemaan eri mieltä vaikka kunnanjohtajan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat