Pesto-jauhelihapihvit, grillatut kasvikset ja hunajaiset omenanyytit 1.9.2000

toim. Kati Nappa

Pesto-jauhelihapihvit


500 g vähärasvaista jauhelihaa
2-3 rkl pestokastiketta
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl silputtua basilikaa
( 2 rkl parmesaaniraastetta)
mustapippuria

Sekoita aineet hyvin keskenään ja anna taikinan maustua jonkin aikaa kylmässä. Muotoile taikinasta litteitä pihvejä. Grillaa tai paista uunissa tai pannulla kypsäksi.

Grillatut kasvikset


1-2 isohkoa perunaa/ruokailija
1-1/2 maissintähkä/ruokailija
paprikaa
jättisipulia

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne runsaan puolen sentin viipaleiksi. Sipaise pinnat öljyllä ja nosta grilliin miedohkolle lämmölle. Kypsyminen kestää noin 1/2 tuntia.

Poista maisseista karvatupsut, mutta jätä suojuslehdet ja grillaa tai poista suojuslehdet ja napsauta maissit kahteen osaan ja grillaa.

Leikkaa jättisipuli paksuhkoiksi viipaleiksi, sipaise öljyllä ja grillaa. Jos sipulit alkavat tippua grilliritilän väliin, laita niiden alle alumiinifoliota.

Lisää isot paprikan palat viimeiseksi grilliin, koska ne kypsyvät nopeimmin. Kastikkeeksi sopii esim. vedellä vähän ohennettu pestokastike tai tuliset valmiit kastikkeet.

Hunajaiset omenanyytit


hapahkoja omenoita
hunajaa
rapeaksi paahdettua mysliä tai
chevrejuustoa (vuohenjuustoa)
alumiinifoliota kaksinkertaisena

Poista omenoista keskusta ja leikkaa ne lohkoiksi. Nosta 6-8 omenalohkoa alumiinifoliolle ja valuta päälle vähän hunajaa. Ripottele pinnalle mysliä tai nosta viipale chevreä. Lisää juuston päälle vielä vähän hunajaa. Sulje nyytiksi ja kypsennä miedohkolla hiilloksella.

Voit valmistaa jälkiruoan myös uunissa: Lohko omenat uunivuokaan ja lorauta pohjalle vähän vettä ja pinnalle hunajaa. Ripottele päälle mysli. Paista 200 asteessa 20-30 min. eli kunnes omenat ovat pehmeitä. Jos käytät chevrejuustoa, kypsennä omenat ensin lähes pehmeiksi, lisää chevre ja sen päälle vielä hunajaa ja kuorruta hetki kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla.

Lue myös:

    Uusimmat