toim. Kati Nappa
Pesto-jauhelihapihvit
500 g vähärasvaista jauhelihaa
2-3 rkl pestokastiketta
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl silputtua basilikaa
( 2 rkl parmesaaniraastetta)
mustapippuria
Sekoita aineet hyvin keskenään ja anna taikinan maustua jonkin aikaa kylmässä. Muotoile taikinasta litteitä pihvejä. Grillaa tai paista uunissa tai pannulla kypsäksi.
Grillatut kasvikset
1-2 isohkoa perunaa/ruokailija
1-1/2 maissintähkä/ruokailija
paprikaa
jättisipulia
Pese perunat hyvin ja leikkaa ne runsaan puolen sentin viipaleiksi. Sipaise pinnat öljyllä ja nosta grilliin miedohkolle lämmölle. Kypsyminen kestää noin 1/2 tuntia.
Poista maisseista karvatupsut, mutta jätä suojuslehdet ja grillaa tai poista suojuslehdet ja napsauta maissit kahteen osaan ja grillaa.
Leikkaa jättisipuli paksuhkoiksi viipaleiksi, sipaise öljyllä ja grillaa. Jos sipulit alkavat tippua grilliritilän väliin, laita niiden alle alumiinifoliota.