Perunapizza ja Karamellipäärynöitä kanelikermavaahdolla

perunapizza

Perunapizza

  • pohja:
  • 15 g tuoretta hiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl vettä
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • täyte:
  • 500 g perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 200 g palvikinkkua ohuina viipaleina
  • 1 prk säilyke tomaatteja
  • (juustoraastetta)

Laita kulhoon hiiva ja sokeri, sekoita hyvin. Sekoita joukkoon lämmin vesi ja anna levät n. 10 minuuttia. Lisää jauhoja vähitellen sekä öljy ja suola. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina ohueksi levyksi uunipellille.

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa perunaviipaleisiin valkosipuli, oliiviöljy, rosmariini ja suola. Leikkaa säilyketomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet pizzapohjalle. Kostuta pohjaa myös tomaattien liemellä. Lisää palvikinkkuviipaleet ja lopuksi perunaviipaleet. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.

Karamellipäärynät ja kaneli-kermavaahtoa

  • 6 kypsää päärynää
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl jauhettua kanelia

Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Sulata sokeri pannulla ja lisää voi, päärynät ja sitruunamehu. Paista hetki. Aseta päärynät lautaselle ja lusikoi päälle voi-sokeriseosta ja tarjoa vaahdotetun kanelikerman kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat