Perunapizza ja Karamellipäärynöitä kanelikermavaahdolla
Julkaistu 22.11.2004 06:00(Päivitetty 22.11.2004 11:44)
perunapizzaRuokala
Perunapizza
pohja:
15 g tuoretta hiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
ripaus sokeria
2 dl vettä
n. 6 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
täyte:
500 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tl rosmariinia
1 tl hienoa merisuolaa
200 g palvikinkkua ohuina viipaleina
1 prk säilyke tomaatteja
(juustoraastetta)
Laita kulhoon hiiva ja sokeri, sekoita hyvin. Sekoita joukkoon lämmin vesi ja anna levät n. 10 minuuttia. Lisää jauhoja vähitellen sekä öljy ja suola. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina ohueksi levyksi uunipellille.
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa perunaviipaleisiin valkosipuli, oliiviöljy, rosmariini ja suola. Leikkaa säilyketomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet pizzapohjalle. Kostuta pohjaa myös tomaattien liemellä. Lisää palvikinkkuviipaleet ja lopuksi perunaviipaleet. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.
karamellipäärynätRuokala
Karamellipäärynät ja kaneli-kermavaahtoa
6 kypsää päärynää
1 rkl voita
2 rkl sokeria
½ sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
1 tl jauhettua kanelia
Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Sulata sokeri pannulla ja lisää voi, päärynät ja sitruunamehu. Paista hetki. Aseta päärynät lautaselle ja lusikoi päälle voi-sokeriseosta ja tarjoa vaahdotetun kanelikerman kera.