Perttu Hyvärinen rikkoi räikeästi Hiihtoliiton sopimusta MM-kisoissa – tämä videolle tallentunut näky närkästytti hiihtopomoa: "Mitä helvettiä?"

Perttu Hyvärinen pettyi MM-avaukseensa, kaatuminen vaikeutti kilpailua – ”Odotin paljon parempaa tulosta” 1:51
Perttu Hyvärinen pettyi MM-avaukseensa, kaatuminen vaikeutti kilpailua – ”Odotin paljon parempaa tulosta.”

Perttu Hyvärinen rikkoi Suomen hiihtoliiton ja maajoukkueurheilijoiden välistä urheilijasopimusta Planican MM-kisojen yhdistelmäkisan jälkeen.

Kun kisassa kaatunut, lopputuloksissa kymmenenneksi tullut Hyvärinen purki pettymystään medialle, hänellä oli kädessään henkilökohtaisen sponsorinsa tuote. Tämä on räikeästi vastoin Hiihtoliiton sääntöjä, jotka mahdollistavat vain liiton virallisten sponsorien esittelyn maajoukkue-edustusten yhteydessä. 

Pääkuvan videolta selviää, millaista tuotetta ja miten Hyvärinen esitteli. Haastattelussa Hyvärinen kertoo myös näkemyksensä pettymykseen päättyneestä kilpailusta.  

Tapauksesta ja Hyvärisen rikkomuksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi vahvisti asian MTV Urheilulle. 

– Ihmettelin, että mitä helvettiä siellä on tapahtunut? Jouppi kommentoi. 

Jouppi korosti sitä, että Hyvärinen on "herrasmies", joka yleensä hoitaa kyseiset asiat sääntökirjan mukaan. 

Joupin mukaan urheilijasopimuksessa on tämäntyylisen rikkomuksen kohdalla mainittu 3 000 euron sakko, mutta Hyvärinen ei automaattisesti saa kyseistä sanktiota.

Jouppi ja Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kuulevat seuraavaksi Hyväristä, sillä Joupin mukaan tällaisissa tilanteissa on reilua antaa urheilijan kertoa oma näkemyksensä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hyvärisen mahdollinen sanktio päätetään Joupin ja Hämäläisen toimesta näiden keskustelujen jälkeen. 

Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt yhdistelmäkisan kärkitaisteluun – ”Pikkuisen enempi olisi voinut vaatia itseltä tänään” 1:43
Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt yhdistelmäkisan kärkitaisteluun – ”Pikkuisen enempi olisi voinut vaatia itseltä tänään.”

Lue myös:

    Uusimmat