Iivo Niskasen MM-hiihto oli päättyä joukkuekaverin kaatumiseen: "Sellainen syväkramppi – oli selviytymistaistelua"

Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt yhdistelmäkisan kärkitaisteluun – ”Pikkuisen enempi olisi voinut vaatia itseltä tänään” 1:43
Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt yhdistelmäkisan kärkitaisteluun – ”Pikkuisen enempi olisi voinut vaatia itseltä tänään.”

Vapaan hiihtotavan osuus romutti Iivo Niskasen haaveet menestymisestä MM-yhdistelmäkisassa Planicassa perjantaina. Vaikeakulkuinen rata aiheutti ongelmia myös Niskaselle. 

Suomalaistähti yritti kovasti hajottaa kärkiryhmää perinteisen 15 kilometrin osuudella ja "käytti tähän paljon pateja", mutta suksienvaihtoon tuli yhtaikaa yli kymmenen hiihtäjän porukka. 

– Keli oli kuitenkin sen verran nopea, että letka tuli aika hyvin aina kasaan, vaikka se venyi. Olisi pitänyt ehkä yhden kerran terävämmin nykäistä, niin olisi voinut tulla jotain, mutta ei ollut sellainen kroppa, että siitä olisi irti voinut lyödä tänään. Jäi luu käteen, lopulta 13. sijalle tullut Niskanen sanaili.  

Vapaan osuus meni Niskasen osalta työlääksi. Hän putosi heti sen alussa kärkimiesten vauhdista.

Lisäksi ensimmäisen 3,75 kilometrin kierroksen loppupuolella Niskanen oli kaatua sprinttiladun laskussa. Suomen Arsi Ruuskanen keskeytti ja hänet vietiin sairaalaan pahan kaatumisen takia. 

– Kyllä siinä sohjossa oli työmaa tulla (laskuja) alas, Niskanen selvitti.

– "Pera" (Perttu Hyvärinen) kolasi siitä edestä nurin. Oli se (oma kaatuminenkin) aika lähellä, väistöliikkeen tehnyt NIskanen jatkoi.

Tilanteella oli seurauksensa. 

– Oli vasen reisi kyllä sellaisessa syväkrampissa, että tulin niin toispuolista kuokkaa kuin voi tulla noita mäkiä. Se oli selviytymistaistelua maaliin.

Juttu jatkuu videon alla. 

Perttu Hyvärinen pettyi MM-avaukseensa, kaatuminen vaikeutti kilpailua – ”Odotin paljon parempaa tulosta” 1:51
Perttu Hyvärinen pettyi MM-avaukseensa, kaatuminen vaikeutti kilpailua – ”Odotin paljon parempaa tulosta.”

Niskanen ei kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon päämatkansa, 50 kilometrin perinteisen yhteislähdön suhteen. Se hiihdetään vasta ensi viikon sunnuntaina, ja olosuhteet voivat olla tuolloin aivan erilaiset. 

– Pitää toivoa, että perinteisen matkalla kulkisi vähän paremmin.

– Tuollainen veto ei riitä siinäkään kisassa, Niskanen summasi. 

Päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi Arsi Ruuskasen kaatumista – ”On nyt tutkimuksissa” 2:12
Päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi Arsi Ruuskasen kaatumista – ”On nyt tutkimuksissa.”

Lue myös:

    Uusimmat