Näin suomalaishiihtäjä syöksyi ulos MM-ladulta – toinen osapuoli haukkui järjestäjät: "Todella vaarallista"

Italialaishiihtäjä Paolo Ventura joutui keskeyttämään maastohiihdon MM-kisojen yhdistelmäkisan kolaroituaan Arsi Ruuskasen kanssa.

Ventura ja Ruuskanen kaatuivat ennen 2,2 kilometrin väliaikapistettä rajulla tavalla. Kolarin yhteydessä Ruuskanen loukkaantui ikävästi ja joutui ensiapuun. Ventura kertoi medialle lisätietoja rajusta ulosajosta.

– Menetin tasapainoni ja törmäsin suomalaisen kanssa. Syöksyin ulos ladulta ja rikoin sukseni. Ja sitten keskeytin, kun olin kaksi minuuttia jäljessä. Keskeytin säästääkseni voimia 15 kilometrin kisaan, Ventura kertoo.

Ventura kertoi, että lääkintähenkilökunta vei Ruuskasen pois paikalta. Italialainen ei itsekään selvinnyt kolaroinnista täysin ilman vammoja. Kisajärjestäjien suuntaan Ventura lataa rajua kritiikkiä.

– Poltin vartaloni kaatumisessa. Olosuhteet eivät ole hyvät, ja minulle hiihtäminen noissa oloissa ei ole eduksi. Järjestäjien olisi pitänyt suolata rata. Mielestäni rata on vaarallinen. Kun 50 hiihtäjää laskee tuollaista alamäkeä 20 sentin sohjolumessa, se on todella vaarallista, Ventura kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat