Pertti

Syntymävuosi: 1960, 54v.

Horoskooppimerkki: Kaksonen

Siviilisääty: Sinkku

Kotikaupunki: Pori

Ammatti tai koulutus: Palopäällystö/paloinsinööri

Pituus: 190 cm

Paino (vastaa halutessasi): 88 kg 

Perheenjäsenet: Täysi-ikäiset lapset, jotka ovat omillaan 

Harrastukset: Liikunta, tanssi, jooga, kahvakuulat ja crossfit- tyyppinen intensiivinen lajiharjoittelu. Luen paljon artikkeleita eri aiheista, ammattiin ja vapaa-aikaan liittyvää.

Lemmikkieläimet: Ei ole, mutta olen eläinrakas

Haaveammatti lapsena: Opettaja

Haaveilen: Haluaisin matkustaa maailman ympäri, nähdä kauniita paikkoja ja tavata ihmisiä eri kulttuureista…

Mottosi: The soul needs more space than the body

Kuvaile tavallinen päiväsi arkena?

Pieni aamulenkki, jos mahdollista, nykyään tietokone hallitsee päivääni, palavereita, kokouksia, ohjeistuksien tekemistä ja virkamatkoja. Käyn iltaisin viikonpäivästä riippuen salilla, tanssitunneilla ja joogaamassa. Kunnallispolitiikka on myös vahvasti mukana.

Kuvaile tavallinen päiväsi viikonloppuna?

Viikonloppuna pyrin tasaamaan mahdolliset univelat, vedän pitkät yöunet. Siivousta, sillä se jää usein viikonloppuun, liikuntaa ja lenkkeilyä luonnossa (Esim. Yyteri Porissa). Salilla olen myös tuttu näky ja jos ehdin, niin käyn myös erilaisilla viikonloppukursseilla ja tanssitunneilla. Himoliikkuja, mutta nykyään ymmärrän palautumisen merkityksen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Mitkä ovat elämäsi kolme suurinta saavutusta?

Lapset, opiskelu ja monipuolinen nousujohteinen työkokemus turvallisuusalalla.

Mitkä ovat parhaat puolesi ja piirteet, joilla erotut muista?

Rauhallisuus, sosiaalinen, harkitseva, syvällinen, huumorintajuinen ja olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Kannustan, tsemppaan ja olen valmis myös kompromisseihin.

Hiukset (kalju), puusta veistetty olemus, ikä, oma huumori ja elämänkokemuksen tuoma karsima.

Mitkä ovat huonoimmat puolesi?

Huonoja puolia, ei niitä ole, on vaan kehitysehdotuksia tai suoraan sanottuna, olen huono kokki, ihan umpisurkea, saan kyllä tehtyä ruokaa mutta haluaisin oppia lisää. Vetäydyn välillä omiin ajatuksiini ja olen siellä joskus liian kauan. Pohdin asioita välillä liikaa ja ehkä liian monimutkaisesti.  Joskus olen myös tosi itsepäinen ja ”kaksosen” luonne tulee silloin esiin.  Nykyään olen myös liian mukavuudenhaluinen.

Mitä näet itsesi tekemässä kymmenen vuoden kuluttua?

Ehkä olen eläkkeellä ja ehkä asun osan vuotta ulkomailla. Matkustan niin kauan kuin terveys antaa periksi. Voisin kuvitella itseni myös kansainvälisessä avustustoiminnassa, humanitaarisen avun antajana jossain päin maailmaa. 

Mikä on repäisevin asia, jonka olet elämässäsi tehnyt?

Tähän osaisi kaverit sanoa paremmin jotain? Paljon on nähty ja koettu elämässä. Anti-BB-fanina nyt taloon meneminen. Tavallaan tämän piti olla vitsi mutta kääntyi minua vastaan, otin silti härkää sarvista. Ei niin pientä leikkiä, ettei haavaa sormeen, sanotaan.

Millainen on ihannemiehesi tai -naisesi? Voit antaa esimerkiksi julkkiksen.

Mun ihannenainen on, luonnollinen, söpö, tasapainoinen, järkevä, itsestään huolehtiva ja kuntoilua harrastava. Kauneus on aina kuitenkin katsojan silmässä, joten ihannenaisella voi olla muitakin ominaisuuksia mistä pitää. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja se, että on hyvä ja luonnollista olla yhdessä. Oli sitten brunetti, blondi tai punapää.

Kuka on elämäsi tärkein henkilö ja miksi?

Vanhemmat, isä ja äiti. Ei kaipaa sen enempää selityksiä, miksi? 

Jos saisit viettää päivän kenen tahansa ihmisen kanssamaailmassa, kenet tapaisit ja miksi?

Dalai-lama, Tiibetin hengellinen johtaja. Vieraili Helsingissä 2011.

Mitä kadut elämässäsi?

En mitään elettyä, joskus harkinta tietenkin olisi ollut paikallaan. Harmittaa, etten joskus lähtenyt ulkomaille esim. oppilasvaihtoon tai jopa jäänyt töihin ulkomaille.

Mitä ominaisuuksia arvostat eniten toisissa ihmisissä?

Rehellisyys, luotettava, aitous

Minkälaisia ihmisiä et voi sietää?

Itsekeskeisiä omanedun tavoittelijoita ja epärehellisyyttä.

Miksi hait BB-taloon?

Olen ollut anti-BB-fani aina, en ole ikinä tykännyt formaatista. Hetken mielijohde, sen jälkeen pitkä harkinta joka johti tähän lopputulokseen. Lumipalloefekti pyörähti ja jäin koukkuun. Joskus on hyvä heittäytyä peliin ja poistua omalta mukavuusalueelta. Valinnan osuttua kohdalleni tätä kokemusta ei voinut nyt jättää väliin. Tsemppiä, ikä kaikki 

Mitä et missään nimessä tekisi talossa?

Loukkaa toisen ihmisarvoa. 

Mitä kolmea asiaa sinulla tulee talossa ollessasi eniten ikävä ulkomaailmasta?

Talossa oloaika on kuitenkin suhteellisen lyhyt. Ikävöin kyllä lenkkeilyä luonnossa, salia, omaa kotia, omaa saunaa, punaviinilasia, lukemista, musiikkia ja romanttisia iltoja kynttilän valossa.

Minkälaisista asioista todennäköisesti hermostut talossa?

En tiedä, ihminen suljetussa tilassa? Neljä seinää ympärillä, rajoitettu liikkuminen ei ole ehkä paras se tunnelman nostattaja.

Minkälaiset asiat saavat sinut ilahtumaan talossa? 

Yhteishenki, huumori, hyvät keskustelut ja yhteinen kokemus BB talosta. Samassa ”liemessä” ollaan ja kilpaillaan.  

Mihin käyttäisit BB:n voittorahat? 

Sijoittaisin tulevaisuuteen, auttaisin läheisiä tarvittaessa, pieni osa menisi myös hyväntekeväisyyteen (esim. lahjoitus satakunnan keskussairaalan naisten ja lastentalolle) ja pitkä lomamatka aurinkoon…

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja