Mainos

Pertti Salolainen: Tietovuotokohu ei saa vaarantaa tiedustelulain voimaantuloa –"Valmisteltava kiireellisenä ensi vuonna"

Parlamentaarisen tiedusteluryhmän varapuheenjohtaja Pertti Salolainen vaatii, että valmisteilla olevat tiedustelulait käsitellään eduskunnassa kiireellisenä.

Salolainen sanoo, että Helsingin Sanomien uutisoinnista lähtenyt kohu ei saa vaarantaa lakien voimaantuloa.

Salolaisen mukaan lait on valmisteltava kiireellisenä ensi vuonna, että ne saadaan voimaan suunnitellusti vuoden 2019 alusta.

Lisäksi Salolainen perää käsittelyyn laajaa poliittista yksimielisyyttä. Salolaisen mukaan eduskunnassa on riittävä tietopohja lakien käsittelylle.

Suomi jäänyt jälkeen tiedustelulainsäädännössä

Salolaisen mukaan Suomi on jäänyt jälkeen tiedustelulainsäädännössä verrokkimaihin verrattuna. Hän sanoo, että valmisteltavat lait vastaavat uusiin, kansallista turvallisuutta uhkaaviin tilanteisiin.

Salolaisen mukaan laeissa on turvattu kansalaisten oikeuksien toteutuminen muun muassa tiedusteluvaltuutetun vahvalla asemalla.

Hän korostaa, että tiedustelu tapahtuu tuomioistuimen erikseen antamalla valtuudella, ja kaikki tehtävään kuulumaton aineisto hävitetään välittömästi. Myös eduskunnan tiedusteluvaliokunta valvoo parlamentaarisesti toimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.