Mainos

Pertti Salolainen: Harri Holkerilla oli kaksi erilaista puolta

Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) muistelee eilen kuollutta valtioneuvos Harri Holkeria isänmaallisena, sinivalkoisena ja sotilaallisen ryhdikkäänä miehenä, joka oli hyvin vaativa itselleen.

MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa Salolainen luonnehtii pitkäaikaista puoluetoveriaan leppoisaksi henkilöksi yksityiselämässä.

– Silloin kun ei ollut poliittisia paineita päällä, hän rentoutui. Hän oli kova urheilumies, hiihtomies ja hyvä jutunkertoja.

Salolaisen mukaan oli olemassa kaksi Holkeria.

– Oli jäykempi ulko-Harri ja sitten lämpimämpi, urheilullinen, huumorintajuinen ja läheisempi Harri.

Mursi kokoomuksen oppisitiosta

Salolainen ja Holkeri valittiin samaan aikaan eduskuntaan vuonna 1970. Silloin politiikassa vallitsi vahva vastakkainasettelu oikeiston ja vasemmiston välillä. Salolaisen mukaan tilannetta ei voi edes verrata nykyiseen.

– Se meni todella hankalaksi välillä ja sitten oli monia sisäisiä vaikeuksia myöskin kokoomuksessa sen takia, että meidät pidettiin jatkuvasti keinotekoisesti ja ulkopoliittisista syistä oppositiossa. Sanottiin, että yleisestä syistä emme kelpaa hoitamaan Suomen asioista ja se tarkoitti sitä, että olimme ulkopoliittisesti sopimattomia.

Salolaisen mukaan Holkerilla oli keskeinen vaikutus siihen, että kokoomus pääsi hallitukseen ja pääministeripuolueeksi vuonna 1987.

– Hän oli Suomelle tärkeä mies, joka ajoi aina Suomen etua. Kokoomukselle hän oli se mies, joka mursi meidät ulos ulkopoliittisesta, täysin kohtuuttomasta ja väärästä oppositiosta. Hänellä on pysyvä asema sekä kokoomuksessa että suomalaisessa yhteiskunnassa.

(MTV3)

Katso Pertti Salolaisen haastattelu: (Huomenta Suomi 8.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.