Personal trainer tyrmää pakkomielteen vatsalihaksiin: "Sixpack ei ole synonyymi vahvalle keskivartalolle"

Kesätreeni: Core kuntoon 5:10
Kesätreeni: Core kuntoon näillä vinkeillä!

Moni haikailee sixpackin perään, vaikka se ei kerro kaikkea keskivartalon kokonaiskunnosta. Personal trainer uskoo, ettei sixpackia kannata pitää treenaamisen päätavoitteena.

Personal trainer Tamara Pridgett tietää, että monella kuntoilijalla on suoranainen pakkomielle vatsalihaksiin. Moni haikailee sixpackin perään, vaikka se ei oikeastaan kerro mitään, Tamara toteaa Popsugar-sivustolla.

– Ensinnäkin, vatsalihakset ovat yksi tärkeimpiä lihasryhmiä – ihan oikeasti. Tiedän, että moni välittää vain siitä, miten saada vatsalihakset näkymään ja miten saada sixpack, mutta vatsalihaksesi ovat paljon tärkeämmät kuin se, että näytät hyvältä Instagramissa, Tamara lataa.

"Se, että sinulla on sixpack, tarkoittaa vain sitä, että sinulla on sixpack"

Vahva keskivartalon hallinta esimerkiksi estää selkäkipuja, auttaa hyppäämään ja juoksemaan treeneissä ja tukee selkärankaa.

– Nämä lihakset suojelevat elimiäsi ja aktivoituvat aina, kun naurat, aivastat tai suolesi liikkuu. Ne auttavat myös pitämään suoran ryhdin. Ja kääntäen: se, että sinulla on sixpack, tarkoittaa vain sitä, että sinulla on sixpack, Tamara sanoo.

Hänestä on upeaa, jos treenaaja saa kovalla työllään aikaan sixpackin tai jopa 12-packin. Silti Tamara ei usko, että sen pitäisi olla treenin pääasiallinen tavoite.

– Miksi? Koska sixpack ei ole synonyymi vahvalle keskivartalolle. Sixpack on geenien, puhtaan syömisen ja tarpeeksi matalan, vatsalihasten näkymisen mahdollistavan rasvaprosentin tulos. Jotta saisit vahvan keskivartalon, pitää keskittyä vahvistamaan kaikkia vatsan alueen lihaksia.

Vahvista keskivartaloa monipuolisesti

Tamara kehottaakin tekemään monipuolisesti vatsan ja keskivartalon aluetta vahvistavia liikkeitä. Hän suosittaa esimerkiksi kuntopallon heittelyä, lankutusta kyynärpäät maassa, sivulankkua tai koiraliikettä.

– On mukavaa omistaa sixpack, mutta vielä parempaa on omistaa vahva keskivartalo!

Lähteet: Popsugar.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat