Nainen lankutti töissä joka tunti kahden viikon ajan: "Olin shokissa siitä, mitä 80 minuuttia teki keholleni"

Eräänä päivänä Reegan tajusi, ettei ole kahteen tuntiin liikkunut paikaltaan. Hän päätti lankuttaa töissä minuutin ajan joka tunti!

Kun Reegan Von Wildenradt aloitti työn Men’s Health -lehdessä, hän havaitsi joutuvansa istumaan useita tunteja päivässä. Aiemmin hän eli hyvin aktiivista elämää, joka kuitenkin vaihtui toimistossa näytön tuijottamiseen.

Eräänä päivänä Von Wildenradt tajusi, ettei ole kahteen tuntiin liikkunut paikaltaan. Hän päätti keksiä tavan, joka pakottaa hänet ylös tuolista säännöllisesti, ja alkoi lankuttaa minuutin ajan joka tunti. Haastetta hän jatkoi kaksi viikkoa.

– Toki se on yhteensä vain surkeat kahdeksan minuuttia keskivartalon aktivointia päivässä, mutta on se parempi kuin istua nuo kahdeksan minuuttia, Von Wildenradt järkeili.

Von Wildenradt harrastaa esimerkiksi juoksua ja spinning-tunteja. Hän siis oletti, ettei lankutustauko olisi suuri haaste; naisen oletus oli, että haaste veisi minimaalisesti aikaa, eikä saisi hikeä valumaan.

Aiemmin Leah piti kuukauden ajan joka päivä kaksi lankutustaukoa. Tavoitteena oli pysyä lankussa 1,5 minuuttia kerrallaan. Lue tulokset!

– Kuvitelkaa shokkitilani, kun kolmannen päivän viidennellä tauolla käsiini sattui ja minun täytyi melkein lopettaa 40 sekunnin jälkeen. Tai kun tökkäsin itseäni vatsaan toisen viikon jälkeen ja ajattelin ”wau”. Tai kun tiistaina, viikolla kolme, pidin lankkua kuusi minuuttia ja hikoilin vain yhden pisaran, Von Wildenradt kuvaa.

Nämä asiat lankkuhaaste opetti!

Fyysinen tauko on myös henkinen: Von Wildenradt tajusi, että vaikka haasteesta joka tunti muistuttava kello ärsytti häntä, hän palasi aina lankutushaasteesta mieli virkistyneenä.

Haasteesta tuli pian tylsä, mutta asia oli helppo korjata: tavalliseen lankkuun kyllästynyt Von Wildenradt alkoi vaihdella lankutusasentoa 30 sekunnin välein.

Lankutusasento ei ole helppo! Von Wildenradt pani työtoverinsa kuvaamaan omaa lankutustaan ja havaitsi, ettei hänen asentonsa ole lainkaan niin hyvä kuin hän oli olettanut. Hän keskittyi jatkossa pitämään selkänsä suorana.

Vatsa ja kädet voivat paremmin: Koska Von Wildenradt harrastaa paljon liikuntaa, hän yllättyi haasteen vaikutuksista käsivarsiensa ja keskivartalonsa ulkonäköön.

– Kahden viikon jälkeen vatsani tuntui ja näytti aivan erilaiselta. Ei se ole sixpack, mutta olen vaikuttunut siitä, koska tein jotakin vain kahdeksan minuuttia päivässä, viisi päivää viikossa.

​​​​​​​

Voimat kasvoivat: Von Wildenradt tunsi olonsa vahvemmaksi myös muissa treeneissään: hän jaksoi polkea aktiivisesti spinning-tunnin loppuun asti ja tehdä enemmän toistoja salilla.

– Kaiken kaikkiaan olin shokissa siitä, mitä kaksi viikkoa, eli 80 kokonaista minuuttia työtä, teki keholleni. Se oli myös kunnollinen herätys, minun pitää pitää enemmän taukoja kaukana näytöstä, vaikken menisikään toimiston pimeään nurkkaan lankuttamaan. Ja mitä tulee itse lankuttamiseen, aion omistaa sille enemmän aikaa treeneissäni, koska (siitä saa) tuloksia!

 

***Lue myös:

    Uusimmat