Jack joutui roska-auton yliajamaksi – tiukat vatsalihakset saattoivat pelastaa hengen: "Se oli todella traumaattista"

Kesätreeni: Toiminnallisia vatsalihasliikkeitä 5:30

Kova treeni ja lihakset saattoivat pelastaa nuoren englantilaismiehen vakavammilta vaurioilta, kun kahden tonnin rekka ajoi tämän päälle, kertovat brittilehdet Mirror ja Metro.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet, joilla treenaat itsellesi tiukan ja lihaksikkaan vatsan!

Jack Moore, 21, makoili tyttöystävänsä Vickyn, 19, kanssa puistossa, Norwichissa kesäkuussa 2017 ottaen aurinkoa, kun yhtäkkiä mies huomasi roska-auton lähestyvän – liian myöhään.

Kaksi tonnia paivana roska-auto ajoi Jackin ja hänen tyttöystävänsä päälle.

– Avasin silmäni ja rekka oli vain noin jalan [30 senttimetrin] päässä päästäni. Minulla ei ollut aikaa reagoida ja minun täytyi vain katsoa, kun se tapahtui, Jack selittää.

Ensin Jack ei tuntenut mitään – sitten järkyttävä kipu iski. Katse paidan alle paljastikin karmean näyn. Muun muassa miehen napa oli siirtynyt pois keskeltä vatsaa ja renkaan jäljet olivat edelleen näkyvissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laajoja ja vakavia vaurioita

Järkyttyneet ohikulkijat tulivat pian paikalle, ja yrittivät pitää Jackin tajuissaan ambulanssin tuloon asti. Nuori mies menetti litran verta ja alkoi olla tajunnan rajamailla.

– Seuraava selkeä muistoni on, kun heräsin sairaalasängyssä. Vatsaani sattui todella paljon. Vedin peitot sivuun ja näin suuren arven, joka ulottui nännini alta haaroihini asti, hän muistelee.

Sairaalassa vaurioiden laajuus selvisi. Jackin kylkiluita oli katkennut, keuhko puhjennut sekä maksa ja munuaiset vaurioituneet.

Tyttöystävä Vickyn selkänikama ja solisluu taas rikkoutuivat sekä rintalasta murtui.

Molemmat nuoret kuitenkin selvisivät.

Vatsalihakset pelastivat

Jack kertoo lääkärien sanoneen, että hän onnistui selviämään näinkin vähäisillä vahingoilla kovan kuntonsa ja lihaksikkuutensa ansiosta. Muuten Jack olisi voinut jopa menehtyä.

Nuori mies väittääkin, että hän pelastui kovien vatsalihastensa ansiosta.

– Lääkärit sanoivat, että olen onnekas, että minulla on paljon lihasta, muuten olisin todennäköisesti kärsinyt enemmän vaurioita. He sanoivat, että olin todella terve ja se oli myös iso tekijä toipumisessani, Jack kertoo.

Ikuiset traumat

Muistona Jackilla on edelleen pitkä arpi vatsassa, mutta hän kärsii myös traumaperäisestä stressihäiriöstä eikä pysty käymään vessassa normaaliin tapaan.

– Saan edelleen takaumia siitä hetkestä, kun näin renkaan oirealla puolellani ja katsoin, kun se ajoi ylitseni. Se oli todella traumaattista. Puisto oli paikka, jossa olin aina ennen tuntenut itseni turvalliseksi, hän selittää.

Rekkakuski sai onnettomuuden seurauksena sakot sekä menetti työpaikkansa. Jack on nostanut tapauksesta oikeuskanteen.

Lähteet: Mirror, Metro

Lue myös:

    Uusimmat