Tavoitteissa litteä vatsa ja rautaiset vatsalihakset? 5 asiaa, jotka ammattilainen toivoisi sinun tietävän

Personal trainer muistuttaa, että pelkät istumaannousut eivät riitä taikomaan esiin näyttäviä vatsalihaksia. 

Terveemmän ja vahvemman kehon lisäksi monet ihmiset käyvät salilla esteettisten syiden, kuten näyttävien vatsalihasten toivossa. Juuri vatsalihakset ovat lihasryhmä, joiden ympärillä pyörii paljon huhuja ja myyttejä, jotka eivät läheskään aina pidä paikkansa. 

Personal trainer Shannon Jewell luetteli Cosmopolitanille tyypillisimmät virheet, joista ihmisten tulisi luopua saadakseen rautaiset ja näyttävät vatsalihakset. 

1. Älä tee vatsarutistuksia päivittäin

Klassiset vatsalihasliikkeet, kuten vatsarutistukset ja istumaannousut, eivät Jewellin mukaan treenaa keskivartaloa kovinkaan tehokkaasti. Sen sijaan, että nämä liikkeet tekisivät vatsalihaksistasi vahvemmat, ne saattavat naisen mukaan ainoastaan kipeyttää selkäsi. Varsinkin, jos teet niitä päivittäin suuria määriä. 

2. Nämä yllättävät liikkeet tuottavat paremman lopputuloksen

Jos kerran vatsarutistuksia ei kannata tehdä, mitä sitten kannattaa? Nainen suosittelee seuraavien liikkeiden ottamista mukaan treeniohjelmaan; tee kymmenestä kolmeenkymmeneen hidasta toistoa ja tunne polte.  

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

3. Tunnet treenin vielä päivien päästä

Onnistunut vatsalihastreeni tuntuu naisen mukaan vielä seuraavana, joskus jopa sitä seuraavana päivänä.

– Jos vatsalihaksesi eivät ole arat seuraavana päivänä, et ole muokannut niitä. Uskon, että lievä arkuus 24–72 tuntia myöhemmin on hyvä merkki siitä, että työskentelet oikealla tasolla, Jewell toteaa.

4. Vatsalihakset tehdään keittiössä

Treenaisitpa vatsalihaksiasi kuinka paljon päivässä tai millä liikkeillä tahansa, tulokset jäävät saavuttamatta, jos ruokavaliosi on retuperällä. Mitkään liikkeet eivät saa sixpackiasi näkyviin ellet kiinnitä huomiota ruokavalioon, jonka avulla vatsalihastesi päällä olevsa rasvakerros pienenee. 

5. Älä jumita samassa treenissä

Jos haluat tehdä vatsalihaksistasi rautaiset, sinun tulee haastaa ne kunnolla. Älä päästä vatsalihaksiasi tottumaan treeniin, vaan vaihtele liikkeitä ja lisää painoja vähintään neljän viikon välein.

Lähde: Cosmopolitan

Lankutus on vatsalihastreeniä parhaimmillaan. Oletko jo kokeillut seuraavia versioita tästä tutusta liikkeesta? 


Lue myös:

    Uusimmat