"Perhemafia Liukkonen" istuu kolmessa valtuustossa

Jos oli sunnuntai-ilta jännityksen paikka äänestäjille, oli se myös Liukkosen suvun jäsenille.

Espoolainen perussuomalaisten ehdokas Veera Ruoho pääsi sunnuntaina ensikertalaisena kaupunginvaltuustoon. Siinä ei ole sinällään mitään kummallista, mutta myös lähisukulaiset pääsivät ensikertalaisina valtuustoihin. Isoveli Heikki Liukkonen meni läpi Hirvensalmella keskustan listoilta ja serkkupoika Jari Liukkonen istuu niin ikään uutena keskustalaisena valtuustolaisena Pertunmaalla.

Sisarukset eivät ehtineet käydä keskenään ennen vaaleja suurtakaan vaalidebattia.

– Vaikka olen veljeni kanssa lähes päivittäin puhelinyhteydessä, asiasta keskusteltiin sivumennen. Kerroin, että olen asettunut perussuomalaisten ehdokkaaksi ja hänkin kertoi vireillä olevasta ehdokkuudestaan, Veera Ruoho kertoo. – Poliittinen keskustelu on ollut hyvin vähäistä ja olemme vain toivottaneet tsemppiä toisillemme.

Vaalisunnuntaina Veera kuuli myös Jari-serkun päässeen valtuustoon. Iloisia onnitteluja on toivoteltu puolin ja toisin.

– Olihan se yllätys, että me kaikki pääsimme läpi, Veera Ruoho naurahtaa. - Eräs kaverini kirjoitti hauskan viestin, että vallalla on Liukkosen mafia.

Vaikka kolmikossa on edustettuna kaksi eri puoluetta, samat perusarvot löytyvät.

– En usko, että ajaudumme poliittisiin ristiriitoihin näkemyksissämme.

Ainakin yksi "mafian" jäsenistä saattaa tulevaisuudessa näkyä myös valtakunnan politiikassa. Perussuomalaisten soppatykki- ja muissa vaalitapahtumissa on keskusteltu monenlaista.

– On väläytelty, että kannattaisi laittaa mieleen kansaedustajaehdokkuus, vihjaa Veera Ruoho.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat